Neven Bosilj: Bolje je biti vuk samotnjak, nego nečija ovca...

vv | 25.3.2024. u 18:38h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je danas HDZ održao novinarsku konferenciju na kojoj je među ostalim prozvao i Nevena Bosilja oko toga da li će biti uopće biti na listi u III. izbornoj jedinici, aktualni gradonačelnik se odazvao na prozivke kratkom i enigmatičnom porukom.

- Bolje je biti vuk samotnjak, nego nečija ovca - stoji u objavi na njegovoj službenoj Facebook stranici od prije sat vremena.

IMG 20240325 190146

Neven Bosilj neće na peto mjesto liste, koje će vjerojatno biti ulazno, već zadnje mjesto na listi jer i on vjeruje da će dobiti potreban preferencijskih glasova za ulazak u Sabor te time ojačati stranku. Međutim, to se ne sviđa čelništvu SDP-a jer bi u slučaju uspjeha Bosiljeve nakane Reformisti mogli ostati bez zastupničkog mjesta.

U tijeku je Glavni odbor SDP-a, nakon kojeg bi se trebalo znati tko će nositi liste koalicije 'Rijeke pravde' koju predvodi SDP. 

Prema prvim informacijama iz HRT-a, Bosilj je odustao od liste kao i još neki gradonačelnici.primjer Trogira.

Zbog unutarstranačkih, ali i međustranačkih nesuglasica, kako navodi, na listama koalicije Rijeke pravde, odbili su biti gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, Trogira Tonči Bilić i Umaga Vili Bassanese.

Čelnik splitskog SDP-a Marko Matijević također je odbio biti na listi, kako je rekao, jer je orijentiran na lokalnu politiku, ali poznat je po glasnom protivljenju koaliciji s Centrom Ivice Puljka zbog nesuglasica u Splitu.