"Neugodno sam iznenađen nacrtom proračuna Grada Varaždina za 2016." Foto: Krešo Đurić

"Neugodno sam iznenađen nacrtom proračuna Grada Varaždina za 2016."

M.P./Varaždinske vijesti | 2.12.2015. u 10:47h | Objavljeno u Aktualno

Uoči sutrašnje sjednice varaždinskog Gradskog vijeća predsjednik Povjerenstva HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan obrazložio je stav HDZ-ovih vijećnika oko pojedinih točaka dnevnog reda.

HDZ će, najavljuje, podržati prijedlog o osnivanju Partnerskog vijeća za izradu Strategije razvoja grada Varaždina do 2020. godine prema im nije jasno zašto se dosadašnji Partnerski odbor mijenja Partnerskim vijećem.

- Partnerski odbor osnovan je 2013. godine, a članovi su bili predstavnici stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću i istaknuti građani. Za članove novog Partnerskog vijeća izabrani su praktički isti ljudi. Postavlja se pitanje zašto ide nova odluka? Prethodni odbor nije dobro radio? - pita Habijan pritom istaknuvši činjenicu da još nije niti donijeta Strategija razvoja grada Varaždina, a što je ključan dokument za prijavu pojedinih projekata na natječaje.

- Ovakav pristup prema tako važnom dokumentu je neodgovoran - ocjenjuje.

Nadalje, HDZ-ovi će gradski vijećnici podržati i prijedlog odluke o osnivanju prava građenja u korist Tehnološkog parka, ali i prodaju dionica Grada u Varaždinskim vijestima.

- Dva prijedloga za TPV našla su se među materijalima za Gradsko vijeće. Naime, dva dana nakon dostavljenog prijedloga, shvatili su da su zaboravili regulirati pitanje što ako Tehnološki park ne izvrši svoju obvezu, odnosno ne izgradi objekt. Što se tiče prodaje dionica Varaždinskih vijesti, podržavamo tu odluku jer mediji moraju biti lišeni eventualnih izravnih ili neizravnih pritisaka politike - primijetio je Habijan.

No, smatra da je pitanje cijene dionica pomalo nespretno sročeno.

- Obzirom da je investicijsko društvo utvrdilo da tržišna vrijednost dionice iznosi 189,90 kuna, inzistiranje na prodaji po nominalnoj vrijednosti od 300 kuna je neozbiljno. Teško da će netko dionice kupiti po većoj cijeni nego je tržišna - smatra predsjednik Povjerenstva HDZ-a Grada Varaždina.

Na novinarski upit što HDZ misli o nacrtu prijedloga proračuna za 2016. godine koji je jučer objavljen, Habijan je rekao da ga HDZ najvjerojatnije neće podržati.

- Budući da je nacrt objavljen kasno poslijepodne, nismo ga stigli detaljno proučiti, no vidljivo je da je 30 milijuna kuna veći od ovogodišnjeg. Neugodno sam iznenađen jer smo očekivali da će proračun za 2016. biti sanacijski, a ovo u nacrtu je sve samo ne to - smatra Habijan.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci