Nenad Leček na čelu Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije Foto: Varaždinska županija

Nenad Leček na čelu Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije

I.D./Varaždinske vijesti | 21.12.2015. u 16:56h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači u Varaždinu u ponedjeljak, 21. prosinca održana je konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije na kojoj je za predsjednika izabran Nenad Leček iz Nezavisnih hrvatskih sindikata, dok su za dopredsjednike izabrani Daniel Vlaisavljević kao predstavnik Županije i Denis Čupić iz redova Hrvatske udruge poslodavaca.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar tom je prilikom čestitao svim izabranim članovima GSV-a te naglasio važnost djelovanja županijskog GSV-a.

- Želimo postati sredina koja svojim građanima osigurava visoku kvalitetu života i rada kroz ulaganje u gospodarstvo i obrazovanje, kao osnovne pokretačke snage razvoja. Radi svega ovoga nam je važan rad GSV-a čiji je cilj zaštita i promicanje gospodarskih i socijalnih prava odnosno interesa radnika i poslodavaca, vođenja usklađene gospodarske, socijalne i razvojne politike, poticanja sklapanja i primjene kolektivnih ugovora te njihovoga usklađivanja s mjerama gospodarske, socijalne i razvojne politike – istaknuo je župan Štromar.

Inače, prije izbora predsjednika i dopredsjednika, članovi GSV-a prihvatili su tekst Sporazuma o osnivanju GSV-a. Vijeće je zamišljeno kao tripartitno tijelo sastavljeno od 12 članova koje čine  predstavnici Županije (4 člana), Hrvatske udruge poslodavaca (4 člana) i sindikata (4 člana). Predsjednik se bira na konstituirajućoj sjednici Vijeća na vrijeme od jedne godine, javnim glasovanjem, većinom svih članova Vijeća. Potpisnici Sporazuma suglasni su da će prvu godinu predsjednik biti iz reda sindikata, zatim drugu godinu iz reda Županije te treću godinu iz reda udruge poslodavaca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci