Nenad Kudelić Foto: Krešimir Đurić

Nenad Kudelić ravnatelj Opće bolnice Varaždin i sljedeće četiri godine

VV | 16.3.2021. u 15:23h | Objavljeno u Aktualno

Dr. sc. Nenad Kudelić, dr. med., i sljedeće će četiri godine biti ravnatelj Opće bolnice Varaždin. Jednoglasno je tako odlučilo Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin.

Robert Vugrin, zamjenik župana Varaždinske županije, koja je osnivač Opće bolnice Varaždin, naglasio je da su proteklo četverogodišnje razdoblje u radu bolnice obilježili veliki projekti i veliki izazovi.

- Bilo je više projekata koji su bili 'na ledu' i koji su se sinergijom Županije i Opće bolnice pokrenuli s mrtve točke i realizirali. To nam je dalo određenu sigurnost da možemo s tom ekipom puno više, varaždinska bolnica potencijala je definitivno u ono vrijeme već imala. Mislim da je ovaj četverogodišnji mandat ravnatelja Kudelića optimalno iskorišten pogotovo kada ga još stavimo u kontekst zdravstvene krize koju smo imali od početka prošle godine - izjavio je zamjenik župana Vugrin te dodao da se varaždinska bolnica nosila s velikim izazovom kada smo preko 2 tjedna bili jedna od najugroženijih regija u Europi.

- U skladu s mogućnostima koje su se nudile taj je izazov Opća bolnica Varaždin optimalno savladala. U tom razdoblju projekti nisu stali, kontinuirano su se provodili i završavali tako da mogu konstatirati da ravnatelj Kudelić iza sebe ima vrlo uspješan mandat, ali ispred sebe ima jednako tako izazovan - kazao je Vugrin.

Dodao je da postoje veliki planovi za predstojeće četiri godine, niz projekata koji su u pripremi.

- Jedan od najvećih je izgradnja i opremanje centralnog operacijskog bloka koji sam po sebi nadilazi u sumi sve dosada završene projekte i projekte u provedbi. Financijska omotnica Europske unije od 2021. do 2027. znači jedan veliki financijski iznos koji nam se otvara i znat ćemo varaždinsku bolnicu staviti u okvir koji zaslužuje, da bude regionalna bolnica s perspektivom da postane klinička bolnica. I da se standard digne na razinu što veće koristi za građane Varaždinske županije i sve one koji gravitiraju bolnici. Tu neće biti zanemareni niti djelatnici Opće bolnice - najavio je zamjenik župana.

Novi-stari ravnatelj zahvalio je na podršci osnivaču i svim djelatnicima Opće bolnice Varaždin.

- Oni su svojim radom i zajedničkim naporima omogućili ostvarenje svih rezultata postignutih u protekle četiri godine mandata.  Nadam se da ću u narednom mandatu opravdati iskazano povjerenje. Čeka nas vrlo teško i vrlo izazovno razdoblje u kojem se nalazi cijela zajednica, zdravstveni sustav kao takav a samim time i naša bolnica. Vjerujem da ćemo prebroditi sve izazove koji se svakodnevno stavljaju pred nas, da ćemo započete projekte privesti kraju, pokrenuti nove a ulaganjem prvenstveno u djelatnike osigurati što kvalitetniji zdravstvenu skrb našim sugrađanima - poručio je Kudelić.