Ne plati li Ministarstvo sutra 18,6 milijuna kuna dug za JPP, Čačić pokreće ovrhu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ne plati li Ministarstvo sutra 18,6 milijuna kuna dug za JPP, Čačić pokreće ovrhu

IHR/Varaždinske vijesti | 29.12.2019. u 20:15h | Objavljeno u Aktualno

Republika Hrvatska, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja još nije Varaždinskoj županiji isplatilo dug za javno-privatno partnerstvo po pravomoćnoj presudi Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske. Radi se o 18,6 milijuna kuna sa zakonskim zateznim kamatama za dug po JPP-u nastao od prosinca 2015. do prosinca 2016. godine.

Podsjećamo varaždinski župan Radimir Čačić 12. prosinca je rekao da u roku od osam dana želi vidjeti sav novac na računu ili će pokrenuti ovrhu i kazneno goniti odgovorne u Vladi.

Čačić: "Ako ne plate sve što su dužni za JPP ovršit ćemo državu i podići kaznene prijave“

- Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su nas usmeno obavijestili da će obvezu podmiriti s 30. prosincem 2019. godine. Neće li toga dana biti uplate na računu Varaždinske županije, 31. prosinca će biti podnesen zahtjev za izravnu naplatu na temelju pravomoćne presude - poručili su iz Varaždinske županije.

Riječ je o pravomoćnoj presudi po prve dvije tužbe od ukupno pet tužbi koliko ih je Županija podnijela zbog neplaćanja najamnina za 32 školska objekta, a na temelju sporazuma potpisanih 2013. godine. Ukupni dug po svih pet tužbi iznosi 49,2 milijuna kuna, pri čemu je glavnica 40,4 milijuna kuna, a ukupne zatezne kamate trenutno iznose 8,7 milijuna kuna. Po preostale tri tužbe u tijeku su sudski sporovi na Trgovačkom sudu u Varaždinu.

- Za preostala neisplaćena sredstva ćemo pokrenuti odgovarajuće postupke protiv odgovornih osoba - poručuju iz Varaždinske županije.

Označeno u