Robert Vugrin Foto: Varaždinska županija

Nema novozaraženih koronavirusom, zabilježeno 5 slučajeva kršenja samoizolacije

| 7.4.2020. u 13:28h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nismo zabilježili ni jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom. Ukupan broj oboljelih u našoj Županiji iznosi 30, a ozdravilo je ukupno njih 7. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 22 osobe koje su trenutno općeg dobrog stanja dok se jedna osoba nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti „Dr.Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

- Želimo naglasiti kako je aktualni stav epidemiološke službe Zavoda za javno-zdravstvo Varaždinske županije da još uvijek nije vrijeme za popuštanje mjera te da se bez obzira što se nalazimo pred izazovom lijepih vremenskih prilika i nadolazećih uskršnjih blagdana preporučuje strogo pridržavanje mjera Stožera civilne zaštite RH. Ukoliko u predstojećim danima dođe do intenziviranja druženja i posjeta epidemiolozi neće imati nikakve šanse pratiti budući slijed zaraze. Trenutna situacija Varaždinske županije je zadovoljavajuća i vjerujem da je želja svih nas da tako ostane i dalje - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 515 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1613 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je pet slučajeva kršenja mjere samoizolacije, 32 slučaja kretanja bez valjane propusnice.