Perivoj i park šuma s jezerom u Trakošćanu zatvoreni su za samostalan posjet Foto: VV arhiva / ilustracija

Nema novooboljelih u Varaždinskoj županiji, oprezno tijekom produženog vikenda

Varaždinske vijesti | 29.4.2020. u 12:49h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su tako ukupne brojke ostale nepromijenjene. Oboljelo je ukupno 46 osoba, a ozdravilo njih 30.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagreb trenutno se liječe tri osobe s našeg područja. Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

U protekla 24 sata testirano je 48 osoba, a time ukupno do sada 1296 osoba. U mjeri samoizolacije i dalje se nalazi preko 1400 osoba, a od strane PU varaždinske u protekla 24 sata zabilježena su 2 slučaja kršenja mjere samoizolacije i 46 slučaja kretanja bez potrebne e-Propusnice.

- Kako je pred nama produženi vikend, želimo ispred županijskog stožera ponovno upozoriti sve građane da samo kroz postepenu relaksaciju mjera dajemo sebi mogućnost staviti pod kontrolu moguće nove slučaje pojave zaraze. Ukoliko se stoga u velikom broju uputimo prema popularnim izletištima, teško će se tamo moći osigurati potrebna socijalna distanca čime i sami sebe nepotrebno izlažete potencijalnoj ugrozi - poručili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

- S obzirom da je upravo i Trakošćan jedna od takvih popularnih destinacija, naglašavamo da su i perivoj i park šuma s jezerom zatvoreni za samostalan posjet sukladno Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima do 04. svibnja 2020. godine - dodaju iz Stožera.

graf_COVID_29-04-2020.JPG