Danas štrajk u školama Varaždinske županije, u srijedu i četvrtak opet prosvjed na Markovom trgu? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Danas štrajk u školama Varaždinske županije, u srijedu i četvrtak opet prosvjed na Markovom trgu?

IHR/Varaždinske vijesti | 12.11.2019. u 07:59h | Objavljeno u Aktualno

U osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije danas nema nastave zbog štrajka.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske zajedno sa sindikatom hrvatskih učitelja u svim srednjoškolskim ustanovama na području Varaždinske županije slijedom cirkularnog modela nastavlja štrajk koji zaposlenici u obrazovanju provode do ispunjenja zahtjeva.

- Štrajk se provodi sa svrhom zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa članova sindikata, a posebice zbog neprihvaćanja zahtjeva za izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama - izvijestio je sindikalni povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Zvonimir Lončar.

Za vrijeme trajanja štrajka neće se organizirati redovne nastavne aktivnosti, a za učenike koji će doći u osnovne škole organizirat će se prihvat i pedagoška briga te užina i ručak, no produženi boravak neće se organizirati. Iz škola poručuju roditeljima da redovito prate obavijesti na školskom webu.

Osim Varaždinske, u štrajku su danas i osnovne i srednje škole Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Danas će biti šesti dan štrajka u Varaždinskoj županiji i ravnatelji škola su na mukama: potraje li štrajk i dalje, bit će teško organizirati nadoknade nastave.

- Ravnatelji škola na mukama: nenastavnih dana nema dovoljno, nadoknade subotama ili kraći odmor u veljači?

No kraj štrajka i dalje se ne nazire. Predstavnici sindikata jučer se nisu pojavili na sastanku s predstavnicima Vlade. Čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je kako do jučer nisu dobili nikakav poziv za sastanak, pa nisu ni došli.
- Ako danas bude taj sastanak, vjerojatno će biti neka ponuda Vlade i mi ćemo tu ponudu dati na referendum našim članovima. Neovisno o vremenskim uvjetima, u srijedu i četvrtak bit će naše aktivnosti na Trgu sv. Marka. Dobit ćete obavijest u koje vrijeme - najavio je Mihalinec, piše dnevnik.hr

Označeno u