Ilustracija

Neki odbijaju, no varaždinski biskup Josip Mrzljak pričestio djecu s Down sindromom

V.V./Telegram.hr | 12.5.2017. u 10:26h | Objavljeno u Aktualno

Nedugo nakon što je Hrvatsku potresla vijest kako svećenik iz Gradišta nije želio pričestiti dijete s Down sindromom, iz Varaždinske biskupije potpuno druga priča.

Naime, 5. svibnja u varaždinskoj katedrali biskup Josip Mrzljak je podijelio sakramente učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, piše Telegram.hr.

Na misi se jedan učenik krstio, njih osam primilo je sakrament prve pričesti, dok se 16-ero djece krizmalo. Učenike je za sakramente pripremila školska vjeroučiteljica Tamara Herjavec Habek, koja Centru radi više od devet godina.

- Sve ovo za moje učenike može biti prilično zahtjevno iskustvo - kazala je te otkrila kako je priprema trajala godinu dana.

Vjeroučiteljica je prvopričesnike naučila napraviti znak križa, dok je krizmanike naučila tri osnovne kršćanske molitve: Oče naš, Zdravo Marija, Slava Ocu. Osim toga, demonstrirala im je kako treba izgledati njihov dolazak pred oltar te kako se pravilno pričešćuje.

Sve to je dokaz kako se može djecu s Down sindromom, odnosno djecu s posebnim potrebama, tretirati humano bez diskriminacije, kao što i zaslužuju.

Cijeli članak pročitajte na stranicama Telegrama.