Župan Stričak najavio nova zapošljavanja u Županiji, i to u dva upravna odjela Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Župan Stričak najavio nova zapošljavanja u Županiji, i to u dva upravna odjela

IHR/Varaždinske vijesti | 29.9.2021. u 19:11h | Objavljeno u Aktualno

- Što se misli učiniti po pitanju poteškoća do kojih građani dolaze prilikom izdavanja rješenja, lokacijskih i građevinskih dozvola za koji je nadležan Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Varaždinske županije?- zanimalo je SDP-ovog vijećnika Marija Klapšu na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine.

Rekao je kako se mnogi građani, ali i kolege načelnici i gradonačelnici susreću s problemom da se dugo čeka na određene akte koje izdaje županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

- Koliko je zaposlenih osoba u tom Odjelu, je li to dovoljno i što Županija misli učiniti po tom pitanju? - zanimalo je SDP-ovog vijećnika.

U Varaždinskoj županiji svjesni su tog problema, a župan Anđelko Stričak kaže kako su o tome razgovarali na internim kolegijima s pročelnicima.

- Mislim da je to neprihvatljivo, pogotovo kada općinama, gradovima, poduzetnicima i obrtnicima je važno da njihove zahtjeve naš Odjel što brže obrađuje, posebno sada zbog korištenja sredstava iz EU fondova. Stoga se planiramo malo "pojačati" i mogu najaviti nova zapošljavanja koja su neophodna u tom odjelu. Mislim da nedostaje oko devet osoba jer je jedan zaposlenik otišao u mirovinu, a ostali su na drugim radnim mjestima i odjelima. U sljedećih mjesec dana sigurno ćemo raspisati natječaj da popunimo ta radna mjesta. Jedan dio planiramo popuniti vježbenicima, a oni, ako se pokažu dobri, zadržat ćemo ih za stalno. Također moram naglasiti da ni u Odjelu za prosvjetu, kulturu i sport trebamo ljude, nemamo nikoga tko se bavi sportom i kulturom, a imamo nekoliko projekata u području kulture, a planiramo graditi i devet školsko-sportskih dvorana. Tako da se ne iznenadite: u narednom periodu raspisat ćemo natječaje za ta radna mjesta kako bi bili što efikasniji - rekao je župan Stričak.