VAŽNO Do odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite propisnice se i dalje izdaju - po starom Foto: Ilustracija/Krešimir Đurić

VAŽNO Do odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite propisnice se i dalje izdaju - po starom

VV | 11.4.2020. u 11:54h | Objavljeno u Aktualno

Stožer Civilne zaštite Grada Varaždina u očekivanju odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom će se potvrditi sporazum stožera gradova Varaždin, Novi Marof i Varaždinske toplice te četrnaest općina o kretanju građana bez propusnica na tom području, i dalje će nastaviti izdavanje propusnica po dosadašnjem načinu.

- Građani koji iz opravdanih, neophodnih razloga moraju napustiti mjesto prebivališta ili boravišta propusnicu trebaju zatražiti putem nacionalnog online servisa e-Propusnice ili se u krajnjoj potrebi obratiti na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U dane blagdana od 10 do 12 sati organizirana su također i dežurstva uz telefone na brojevima 042/402-513 i 042/402-500 - podsjećaju iz ŽGrada Varaždina.

No, "stari" način izdavanja propusnica i kretanja i dalje ljuti mještane diljem Varaždinske žuapnije.

-Živim u općini u kojoj možete kruh i mlijeko kupiti. Građevinski materijal, poput čavli, letvi, cementa i drugih ostalih sitnica koje služe za održavanje kuće i gospodarstva ne. Ideja je OK i dobro da je prepoznata činjenica da bi trebalo pod hitno ukinuti (raspustiti) veći broj općina koje postoje samo zbog onih koji su trenutno na vlasti. Brže bolje obukli su odore okićene činovima koje su si sami kreirali i prijete kako elektronika pamti. Zamislite, propusnice odobravaju i odlučuju vatrogasci! Svašta si dozvoljavaju. Život teče dalje ne samo za njih nego i za žitelje seoski općina - ustvrdio je S. D. koji se javio u našu redakciju.

Na problem propusnica  upozorila je nedavno i čitateljica iz Bednje čiji svakodnevni život, kao i život njezinih ukućana gravitira Lepoglavi.

- U Rinkovcu nema dućana pa i kupovinu obavljamo u Lepoglavi, a i po gorivo idem do Lepoglave. Bednja nema ni banku, a u dućanu ne mogu podmiriti svoje potrebe. Postoje dva preskupa dućana za nabavku osnovnih potrepština, ali do njih moram voziti 12 kilometar u oba smjera i trošiti benzin dok do Lepoglave, ako treba, mogu i pješice – požalila se čitateljica koja nije mogla dobiti .

Označeno u