FOTO: Ne jenjava interes za kupnjom novih stanova, pogledajte urbanu vilu koja se gradi u Kućan Marofu

| 9.4.2024. u 14:59h | Objavljeno u Aktualno

Prema podacima koje je objavila Porezna uprava, u Varaždinskoj županiji prošle je godine lani sklopljeno 5,311 kupoprodajnih ugovora za nekretnine, dok je za usporedbu, 2022. godine u Varaždinskoj županiji sklopljeno 3,483 kupoprodajnih ugovora.

Ako gledamo analize Porezne uprave, u Varaždinskoj županiji bilježimo veliki porast interesa za kupnjom nekretnina, kao i u drugim sjevernim, ali i istočnom županijama. Iako postoji veliki interes za kupnjom stanova u Gradu Varaždinu, čini se kako raste interes i za kupnjom stanova u prigradskim naseljima. Tako je upravo u izgradnji urbana vila u Kućan Marofu, a stanovi su već u prodaji. Kako je vidljivo iz oglasnika, stanovi koji su trenutno u prodaji veličine su oko 60, odnosno 70 m2, a prodavatelji navode kako atraktivan i kvalitetan stil gradnje uključuje model gradnje 'ključ u ruke', 'A' energetski razred, vrhunsku gradnju prema najvišim standardima, opremu i materijale najviše kvalitete te etažno podno grijanje po stanovima.

Prodavatelj uz to navodi kako je u pitanju mirna lokacija u blizini svih sadržaja, odnosno dječjeg igrališta, škole, trgovine, pošte...Što se pak tiče cijene, ona iznosi 2.000 €/ m2. Za usporedbu, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u drugom polugodištu 2023. prosječna cijena 1 m2 novih stanova koje su prodavala trgovačka društva i druge pravne osobe, bez POS-a, iznosila je 2 359 eura.