Natalija Martinčević u Saboru: "Plenkoviću, osiguraj Stričaku pomoć!"

vv | 11.10.2023. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Saborska zastupnica Natalija Martinčevićna današnjoj je saborskoj sjednici potaknuta neprijavljivanjem Varaždinske županije za veliki investicijski ciklus gradnje domova za starije govorila o nedostatku projekata i propuštenim prilikama Varaždinske županije pod vodstvom župana Stričaka i HDZ-a.

- U mandatu župana Stričaka i HDZ- a nije prijavljen niti jedan jedini ozbiljni projekt. Odustalo se od kapitalnih i već pripremljenih projekata kao što su brza pruga Varaždin - Zagreb, izgradnja smještajnih kapaciteta u Varaždinskim Toplicama te cijelog niza drugih projekata, a projektima koje nisu mogli zaustaviti, udvostručili su rokove i cijene. Novi projekti iz nove financijske perspektive 2021.-2027. se uopće ne prijavljuju i to znači izgubljen ne samo ovaj mandat već i puno više, jer će se većina fondova iscrpiti - ustvrdila je Martinčević.

- Zato je inicijativa Reformista da Vlada formira tim od stručnjaka iz resornih ministarstava, prvenstveno iz ministarstva Regionalnog razvoja i EU fondova kao operativnu, stručnu i logističku pomoć JLS-ima kojima treba pomoć za pripremu i prijavu projekata. Naime, kako sada stvari stoje građani koji imaju sposobne župane, gradonačelnike i načelnike imat će velike koristi od EU fondova, a oni koji su „zaglavili“kao mi sa Stričakom (HDZ), neće dobiti ništa - zaključila je Martinčević.