Natalija Martinčević s prosvjeda na Markovom trgu: "Oslobodimo Hrvatsku HDZ-ove klike, na izbore odmah!" Foto: NO Reformisti

Natalija Martinčević s prosvjeda na Markovom trgu: "Oslobodimo Hrvatsku HDZ-ove klike, na izbore odmah!"

VV | 17.2.2024. u 14:25h | Objavljeno u Aktualno

- Ovo je prosvjed protiv ove Vlade, protiv AP-a i HDZ-a, ali ovaj prosvjed je i poziv na izbore na koje moramo izaći svi. Zato – jer su maske pale i jer se "umiveno europsko lice Andreja Plenkovića“ koje su pokušavali prodavati, pretvorilo u ono što HDZ u svojoj srži je, a to je korumpirana, kriminalna i nasilnička organizacija! Zato – jer je HDZ u proteklih 30 godina ušao u sve pore našeg društva i zatrovao ga svojom "koruptivnom kulturom“, ali ovu razinu bahatosti, bezobrazluka i podcjenjivanja zdrave pameti svih nas – još nismo imali prilike vidjeti. Zato - jer smo po svim ekonomskim pokazateljima na samom začelju EU i ne postoje baš nikakve gospodarske, socijalne, zdravstvene, obrazovne ili bilo kakve druge politike i u 8 godina nije provedena niti jedna jedina reforma. I zato trebamo izaći na izbore - jer imamo ozbiljnu pa i povijesnu šansu da oslobodimo Hrvatsku okova HDZ-ove klike i pretvorimo je u državu u kojoj se želi živjeti! - poručila je saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević na današnjem prosvjedu održanom na Trgu svetog Marka.

IMG-20240217-WA0072.jpg

, kojeg je organizirala Koalicija stranaka "Za bolju Hrvatsku" koju čine stranke Fokus–IDS–NS Reformisti i PGS, a na kojem se okupio veliki broj građana, što samo pokazuje da je aktulanoj vlasti voda došla do grla i da je vrijeme za raspuštanjem Sabora i izlazak na izbore.
Predsjednik Fokusa Davor Nađi iskazao je zadovoljstvo brojem građana koji su došli i podržali prosvjed.

IMG-20240217-WA0073.jpg

- O HDZ-u se sve zna, sve je rečeno. Ipak, nekako je simbolično da je policija baš jučer upala u Ministarstvo kulture jer HDZ-u, organizaciji osuđenoj za kriminal, kriminal je stvar organizacijske kulture. I tome se može stati na kraj samo na jedan način – a to je da ih se smijeni na izborima. Parlamentarni izbori će doći brzo, a mi pozivamo vladajuće da se ne skrivaju u mišjoj rupi nego da se na izbore ide odmah! - poručio je

IMG-20240217-WA0075.jpg

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus je pak ustvrdio kako na sljedećim izborima Hrvatskoj treba detoksikacija.

- Na sljedećim izborima se bira želimo li normalnu, demokratsku zemlju, zemlju s učinkovitim i neovisnim sudstvom. Želimo li pravnu državu i slobodne medije, državu u kojoj građani imaju puno povjerenje u pravosudni sustav i institucije. Dosta je. Hrvatska ne smije ostati na začelju EU. Izađimo odmah na izbore i dajmo svoj glas za Hrvatsku kakvu građani zaslužuju - poručio je.

IMG-20240217-WA0077.jpg

Galerija slika