Nastavljeno suđenje za ubojstvo Petrekovića: "Do jame smo ga još gurali, zakopali i navukli smeće" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Nastavljeno suđenje za ubojstvo Petrekovića: "Do jame smo ga još gurali, zakopali i navukli smeće"

Ivica Kruhoberec | 13.12.2021. u 19:30h | Objavljeno u Aktualno

Suđenje Zdenku Jarošu, kojeg Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu tereti za ubojstvo Deana Petrekovića, nastavljeno je svjedočenjem kćeri žrtve, kao i bivše djevojke te prijatelja prvookrivljenog, a zatim i Nemanje Grčića, 28-godišnjak iz okolice Novog Sada. Uz prvookrivljenog i drugookrivljenog Aleksandra Maksimovića, kojeg se tereti za pomaganje, Grčić je jedini bio u skladištu Jaroševog poduzeća, mjestu kobnog obračuna, koji se zbio 10. srpnja 2018.

Kako je rekao svjedok Grčić, Jaroša je upoznao na novu godinu 2017. ili 2018. godine u hotelu Vila Poloj, koji je s Maksimovićem vodio u Bačkoj Palanci, gdje je bila došla i Jaroševa djevojka Bonnie s prijateljicom.

- S Aleksandrom Maksimovićem, kojeg znam od djetinjstva jer smo iz istog sela, išao sam nakon nekoliko mjeseci u Hrvatsku po mirise za automobile. Aleksandar je mirise prodavao jednom svojem prijatelju, koji se time bavio. Otišli bismo i vratili se u jednom danu. Došli bi do kafića i onda otišli do poduzeća, rekao je Grčić govoreći o dolascima u Varaždin, naglašavajući da nikad nije bio s Jarošem više dana, izuzev u ljeto 2018. godine.

Zašto su tada bili više dana u Varaždinu, a ne samo jedan kao inače, zanimalo je predsjednika vijeća.

- Aleksandar je imao neke poslove, no točan razlog mi nije rekao, već samo da spakiram kufer, budući da ćemo biti više dana u Hrvatskoj tijekom kojih ću mu praviti društvo, odgovorio je svjedok, ne pojašnjavajući o kakvim bi se to poslovima moglo raditi u Varaždinu.

Maksimović je po njega do šao, kako je napomenuo, skupa s Bonnie, tadašnjom Jaroševom djevojkom, koja je vozila Suzuki.

- Dovezla nas je do granice s Hrvatskom, no Aleksandar nije ušao s nama u Hrvatsku, već je izašao iz vozila prije granice jer je imao neki problem s putovnicom. Pridružio nam se nakon granice, koju je nekako prešao, rekao je svjedok, koji nije znao objasniti kako je Maksimović uspio prijeći hrvatsko-srpsku granicu.

Po dolasku u Varaždin, smjestili su se u jednu od dvije vikendica kod Varaždina, koje je koristio Jaroš...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci