Nastavljeno cijepljenje medicinskih djelatnika, danas u Zavodu za hitnu pomoć Foto: Krešimir Đurić

Nastavljeno cijepljenje medicinskih djelatnika, danas u Zavodu za hitnu pomoć

M.N. | 28.12.2020. u 09:07h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su jučer krenula cijepljenja u Općoj bolnici Varaždin i Domu za starije i nemoćne u Varaždinu, cijepljenje se nastavilo danas, kada su u jutarnjim satima biti cijepljeni djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, točnije njih 25.

- S obzirom da je određena količina djelatnika preboljela koronavirus, mi se nadamo da ćemo kroz mjesec ili dva uspjeti ovom dinamikom procijepiti sve djelatnike tako da imamo određenu sigurnost kod našeg daljnjeg djelovanja i rada. U našem zavodu nije bilo horizontalnog širenja zaraze, znači nitko se nije zarazio ovdje. Bilo je nekoliko djelatnika koji su bili u samoizolaciji zbog ljudi koji su bili sa zaraženim vanjskim kontaktom, odnosno kod kuće, i to je sve izazivalo velike poremećaje u radu koje smo srećom uspjeli riješiti i hitna pomoć je funkcionirala besprijekorno - rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Mladen Smoljanec.

- Nije bilo nikakve dvojbe, bila sam odmah za cijepljenje. Svi se želimo što prije vratiti na normalni način života, a to možemo jedino putem cijepljenja. Bilo je izazovno u najmanju ruku raditi u ovakvim uvjetima, mogu reći da se svi djelatnici ne boje toliko za sebe, koliko za svoje bližnje i da svojima doma ne prenesu zarazu, zato smo svi jako dobro pazili da se na poslu ne zarazimo. Imali smo svu potrebnu zaštitnu opremu. Strogo smo se držali smjernica i uputa da smo na sreću izašli na kraju s tim najbolje što smo mogli. S obzirom da je riječ o virusu, ne vidimo način da bi se mogao naći specifičan lijek u bliže vrijeme, tako da je spriječiti širenje bolesti prioritet, a to možemo jedino cijepljenjem. S obzirom da je to novo cjepivo, ne znamo koliki će nam biti imunitet pa naravno da se moramo onda i dalje pridržavati mjera jer tako pomažemo prvenstveno drugima - rekla je Maja Svetec, zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja se cijepila danas.

cijepljenje_hitna_varazdin_28-12-2020_1.jpg

cijepljenje_hitna_varazdin_28-12-2020_2.jpg

cijepljenje_hitna_varazdin_28-12-2020_3.jpg

cijepljenje_hitna_varazdin_28-12-2020_4.jpg