Opstrukcija ili nešto drugo?: Nadzorni odbor Čistoće održao sjednicu bez kvoruma

VV | 7.7.2021. u 10:44h | Objavljeno u Aktualno

S praksom opstrukcije, stvaranja dodatnog kaosa i nerješavanjem problema nastavilo se i na redovitoj sjednici  Nadzornog odbora Čistoće d.o.o, tvrde iz Grada Varaždina.

- Kako sam i pretpostavio, sjednici Nadzornog odbora kojeg je postavio bivši gradonačelnik, danas, 7.srpnja 2021. odazvali su se samo predsjednik NO Miljenko Ernoić i članovi Kristina Milčetić Petrin i Vjeran Strahonja te budući da nije bilo kvoruma nije bilo moguće donositi odluke te početi rješavati nagomilane probleme koji postaju i prijetnja zdravlju stanovnika ne samo grada Varaždina, već i općina kojima Čistoća odvozi otpad. Savjest i čast, rješavanje problema,  ipak nije bilo ispred politikanstva što je žalosno te ćemo itekako povesti računa kakav profil ljudi će ubuduće biti članovi bilo kojeg nadzornog odbora - rekao je Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina u svojoj objavi na Facebooku Grada Varaždina.

Nadzorni odbor ima devet članova, a osim spomenuta tri člana, sjednici se nisu odazvali Srečko Skrbnik, Lovorka Gotal Dmitrović, Aurelija Šemiga, Zlatko Zuber, Aleksandro Žnider i Stjepan Denžić.

- Skupština društva je planirana za kolovoz, ali s obzirom na novonastale okolnosti, morat ćemo izvanrednu Skupštinu sazvati i prije, ukoliko to ne učini Uprava još danas, sazvat ćemo ju mi. I tu naravno očekujem opstrukciju, ali u konačnici, mandat im ističe 6. kolovoza 2021. te ćemo sve najkasnije tada riješiti.  Danas imam sastanak s ministrom Ćorićem, nastavit ćemo raditi kako bismo probleme rješavali, a građani će sami prosuditi kome je stalo do njihova zdravlja, tko svoj posao za koji je dobro plaćen radi, a tko minira i stvara nepotrebni kaos - kazao je gradonačelnik Bosilj.