Naši vatrogasci ponovno pomažu kolegama u Dalmaciji: Požar kod Drniša gase njih petorica Foto: Facebook/Državna uprava za zaštitu i spašavanje - DUZS

Naši vatrogasci ponovno pomažu kolegama u Dalmaciji: Požar kod Drniša gase njih petorica

| 22.8.2017. u 09:02h | Objavljeno u Aktualno

U gašenju velikog požara na području Drniša sudjeluju i dvojica članova Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina te trojica članova DVD-a Biškupec s dva navalna vozila. Kazao nam je to jutros zapovjednik JVP grada Varaždina Ivica Labaš.

- Njih petorica su dolje još od subote i iako su se trebali jučer vratiti, ostali su gasiti požar oko Drniša koji se rasplamsao zbog bure premda su očekivali da će se smiriti. Čujemo se nekoliko puta dnevno, trenutno se nalaze gore na planini Promina - kaže Labaš.

Obzirom da je glavni vatrogasni zapovjednik RH u međuvremenu proglasio i uzbunu za sve vatrogasce s područja Republike Hrvatske, u pripravnosti su i članovi interventne postrojbe JVP grada Varaždina.

- Nismo još dobili nikakav naputak ili zapovijed, no očekujemo da ćemo se morati angažirati s većim snagama. U svakom slučaju, mi smo spremni i ako dođe poziv, na teren ćemo poslati dio članova interventne postrojbe JVP-a. Imamo 20-ak ljudi i dio njih ćemo poslati na požarišta u Dalmaciju ako stigne zapovijed - doznajemo od zapovjednika JVP grada Varaždina.