NAŠI POSLI Sudskim putem vraćena na radno mjesto, međutim, idu nove tužbe, postupci i istrage

| 22.11.2021. u 17:53h | Objavljeno u Aktualno

Događaji koji su uslijedili nakon reportaže RTL-ove Potrage samo su još jedan dokaz u nizu kako se postupa prema osobama, koje ukazuju na nepravilnosti i protuzakonitosti, drži Alema Ježić, dugogodišnja djelatnica Zavoda za javno zdravstvo Varaždinke županije, koja je nedavno, nakon dvogodišnjeg spora i gotovo isto tako dugog bolovanja, sudskim putem vraćena na radno mjesto voditeljice Djelatnosti zdravstvene ekologije.

No, time ni izdaleka nije kraj sudskim sporovima između nje i Zavoda, odnosno pojedinih djelatnika, kao i prijavama te istragama…

A ni novi sporovi zacijelo neće proći nezapaženo, kao što nije prošao ni njezin povratak na staro mjesto voditeljice jedne od djelatnosti. Štoviše! Nakon spomenutog televizijskog priloga, emitiranog 5. studenog, reagiralo je osmero njezinih radnih kolegica, a zatim i više od polovice djelatnika Zavoda, koji također nisu krili nezadovoljstvo prilogom, ali i postupcima Ježić.

- Obratilo mi se nekoliko radnika u vezi s tim dopisom, ispričalo se te izjavilo da im nije bio predočen cijeli tekst, niti im je rečeno da će im potpisi biti javno objavljeni, tvrdi Ježić, dodajući da su neki i plakali, no isto tako da ju jedan potpis duboko ražalostio jer je osobu smatrala svojim kućnim prijateljem i njezinu je potporu uživala.

Uz to, kako dodaje, gotovo polovinu potpisnika zadnjeg dopisa uopće ne pozna, što je ne čudi jer su neki pripravnici pa ih nikada nije vidjela niti je do sada znala da su djelatnici Zavoda u kojem je ona počela raditi kao zamjena za porodiljni dopust od 1998. pa do 2001., nakon čega radi kao sanitarni inspektori.

- Slijedeći ugovor o radu u Zavodu sklapam 2006. na radno mjesto inženjera prehrambene tehnologije u Djelatnosti za javnozdravstvene programe, zdravstvenu statistiku i prevenciju ovisnosti. Iste godine potpisala sam ugovor o radu na neodređeno vrijeme za obavljanje poslova pomoćnika ravnatelja za uspostavu održanje i poboljšanje zdravstvene skrbi i zdravstvenih programa, kao i voditelja Djelatnosti za javnozdravstvene programe, zdravstvenu statistiku i prevenciju ovisnosti. U rujnu sam, međutim, sklopila aneks ugovora o radu na određeno vrijeme za poslove zamjenika ravnatelja te pomoćnika ravnatelja i voditelja djelatnosti. I danas je praksa u Zavodu da je jedna osoba i voditeljica Djelatnosti za promicanje zdravlja i javnozdravstvenu medicinu, zatim zamjenica ravnatelja te voditeljica Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, upozorava Ježić, koja je kratko vrijeme je bila predsjednica Upravnog vijeća Zavoda, budući da je i politički aktivna, odnosno članica HNS-a od 2003. godina.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u