NAŠA POSLA Odbačene optužbe protiv bivšeg direktor Varkoma

| 13.5.2019. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Iako je izazvala reakcije i oštru polemiku u redovima koalicijskih partnera, HDZ-a i HNS-a, nedavna smjena direktora varaždinske Elektre nema ni izdaleka tolike posljedice kao što je svojedobno imao odlazak čelnika jednog drugog varaždinskog javnog poduzeća. Riječ je o Varkomu, odnosno Zlatku Cikaču, koji je bio na čelu tog javnog komunalnog poduzeća od 1990 do 2000. godine, kada je morao otići. Kao i u prvom slučaju, i ovaj, već pomalo zaboravljeni slučaj počeo je s javnim prozivanjem, ali tu nije stao. Naime, Cikač je bio optužen za gospodarski kriminal te počinje njegov gotovo dvadesetogodišnji progon na čijem je kraju - oslobođen.

Nakon što su ga pojedinci iz HDZ-a, političke stranke koja ga je i postavila za direktora, javno prozvali čak i za to da je na račun tvrtke kupovao čarapa i rublje za zaposlenice, Cikača je varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo optužilo za puno ozbiljniju stvar. Naime, teretilo ga se da je tijekom 1997., 1998. i 1999. godine, kao direktor Varkoma omogućio pribavljanje znatne imovinske koristi poduzeću Agrosegedin trgovina. S njegovim je naime, direktorom Ivom Zoričićem sklopio ugovor o zajedničkom ulaganju u betonaru, pri čemu nisu bili u potpunosti vidljivi, odnosno raščišćeni poslovi i obveze proizašle iz ugovora, kao i da je popravljao vlastiti stroj i kamion u poduzeću, uslijed čega je oštetio Varkom 357 tisuća kuna.

Zašto se odlučio za ortakluk s Agrosegedin trgovinom napraviti betonaru, odnosno kao je došao do potrebnih strojeva i vozila, Cikač je objasnio na sudu...

               Više o ovoj temi čitajte u tiskanom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u