NARODNA STRANKA REFORMISTI HDZ-ov državni proračun – uvreda za građane Sjevera!

Varaždinske vijesti | 1.12.2022. u 10:52h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Narodna stranka - Reformisti poslala je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Svi prihvaćeni amandmani za Sjever manji su od 0,03% državnog proračuna. Reformisti su protiv HDZ-ovog državnog proračuna jer je loš i štetan za Hrvatsku s ključnom porukom podcjenjivanja i omalovažavanja svih građana Sjevera, a posebno građana Varaždinske županije!

Podržati takav sramotan proračun radi igrokaza HDZ-ovih i HNS-ovih zastupnika koji „kao amandmanima osiguravaju“ nešto za Sjever dok je potpuno jasno da je sve navedeno kao i cijeli niz drugih ozbiljnih programa i projekta trebalo biti uvršteno u sam proračun, a nije. Svi ključni projekti za Sjever Hrvatske i Varaždinsku županiju su zaustavljeni.

Hvaliti se s dva amandmana od kojih je jedan plaćanje troškova župana Stričaka koji nije u stanju odraditi niti jedan jedini projekt koji mu je bivša Županijska vlast bez da nabije dodatne troškove je za plakati a ne hvaliti.

Gotovo trećina građana Hrvatske živi u zoni siromaštva, pod udarom inflacije, rasta cijena hrane, struje, plina i svi životnih troškova.

Odbijene su sve mjere koje smo predlagali počevši od zahtjeva za usklađenjem rasta mirovina sa rastom stvarne inflacije i povećanja neoporezivog dohotka na 5000 kn a što bi rezultiralo direktnim povećanjem plaća, kao i zahtjevi da se našem Dom za starije i nemoćne izdvaja isto kao i za ostale u Hrvatskoj, a ne čak 25 % manje.

Od cijelog niza infrastrukturnih projekta koji su predviđeni za Slavoniju i Dalmaciju za naš projekt brze pruge nije predviđena niti lipa.

Nemoguće je uopće nabrojiti za što je sve Sjever Hrvatske zakinut. Ovaj proračun ne vodi niti najmanje brige o našim umirovljenicima i svima koji u ovoj krizi teško žive a građani Sjevera za HDZ su građani drugog reda i to je jedina stvarna činjenica o ovom proračunu!