Nakon Varaždinske županije, sada se izvanredni izbori spominju u - Varaždinu!?

| 8.11.2022. u 20:56h | Objavljeno u Aktualno

Vrati li se Ana Petrić u Gradsko vijeće, Bosilj nesumnjivo valja očekivati dodatno oponiranje, a isto će se vjerojatno dogoditi ukoliko uslijedi još jedna promjena, ali u klubu HDZ-a.

Nakon što su se izvanredni izbori nametali kao nužnost u Varaždinskoj županiji, i to za župana jer su neki vidjeli ostavku Anđelka Stričaka kao neminovan slijed incidenta na terasi ugostiteljskog objekta,  sada se prijevremeni izlazak na biračka mjesta spominje kao opcija u – Varaždinu!

Povod za spominjanje mogućih varaždinskih izvanrednih izbora nije nikakav ranojutarnji incident, kakav se zbio u rujnu na Stančićevom trgu, koji je započeo neugodnim dobacivanjem HDZ-ovim dužnosnicima i službenicima okupljenim u Straussu na druženju nakon otvorenje VBV-a, i to od strane  (također) pripite pa i pijane mladeži od kojih su neki bliski političkim suparnicima. Ne, ničem takvom nije bio izložen varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj (SDP) ili njegov zamjenik Miroslav Marković, iako su i oni bili iste večeri vani nakon otvorenja festivala, ali ne tako dugo kao drugi...

Međutim, iako od inidenta, varaždinski gradski čelnici nisu izloženi ništa manjem pritiscima od varaždinskog župana, premda nisu toliko prisutni u javnosti, ali su djelomice ipak vidljivi. To se, primjerice, vidi u istupima gradskog vijećnika Hrvoja Petrića, kojem bi se uskoro mogla pridružiti njegova sestra Ana Petrić. Naime, ovih je dana podnijela zahtjev za povratak u Gradsko vijeće u kojem je kao njezina zamjena bila Dorotea Strelec.

Vrati li se Ana Petrić u Gradsko vijeće, Bosilj nesumnjivo valja očekivati dodatno oponiranje, a isto će se vjerojatno dogoditi ukoliko uslijedi još jedna promjena, ali u klubu HDZ-a. Nju priželjkuje i traži prvenstveno Nezavisna lista Ivana Čehoka, čiji vijećnici s HDZ-ovim čine većinu u Županijskoj skupštini, a u razgovorima već najavljuju bolju zastupljenost u Gradskom vijeću kroz šest mjeseci, odnosno nakon izvanrednih izbora…    

O prijevremenom izlasku na biračka mjesta kao opciji, doduše, malo vjerojatnoj,  govorio je ovih dana i zamjenik varaždinskoga gradonačelnika. Hoće li do njih doći ili neće, kako je ukazao, ovisit će o tome hoće li se ili neće donijeti proračunu za iduću godinu, koji bi trebao uključivati i zaduženje za rješavanje bala komunalnog otpada, koje godinama leže u Brezju i opterećuju prirodu i javnost.  

-Živo me zanima tko bi bio takav politikant da ne bi glasao za konačno rješenje te sage. Ako će biti onih koji neće podržati prijedlog, smatram da bi onda, u krajnjem slučaju, mogli i na izbore za Vijeće. No, smatram da to toga ipak neće doći, da u Gradskom vijeću sjede odgovorni ljudi - rekao je zamjenik gradonačelnika na VTV-u, pitajući tko je to spreman izaći pred građane na izbore prije vremena, odnosno što im može ponuditi.

Ništa, međutim, ne treba isključiti jer ono što je danas malo vjerojatno, sutra ne mora biti. No, oni koji odluče izazvati izvanredne izbore, trebali bi uistinu dva puta razmisliti sa čime i kime bi dobili više nego što danas imaju kako se ne bi jako razočarali, opterećeni primjerice slučajevima i aferama svakojakih vrsta…