Nakon početka odvoza baliranog otpada, u Brezje stiže inspekcija

M.P./Varaždinske vijesti | 10.8.2017. u 15:03h | Objavljeno u Aktualno

Inspekcija zaštite okoliša, a ni Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, nisu upoznati s početkom odvoza baliranog otpada iz varaždinskog Brezja. Odgovorili su nam to iz Samostalne služba za odnose s javnošću i protokol ministarstva.

- Inspekcija zaštite okoliša nema informacije o aktivnostima na lokaciji Brezje te je zatražila pisano očitovanje od tvrtke Varkom. Također, u najkraćem mogućem roku obavit će se i inspekcijski nadzor kako bi se utvrdilo činjenično stanje - stoji u odgovoru koji smo primili.

Usto, obećali su nam da će nas izvijestiti o onome što su utvrdili provedenim inspekcijskim nadzorom.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je u međuvremenu na svom Facebook profilu objavio da su, "nakon punih 12 godina otkako su bili prisiljeni balirati otpad, započeli s odvozom bala, onih koje nisu pod spornom koncesijom zbog koje je Grad tužen".

- Kao što smo i obećali, krenuli smo u srpnju s odvozom. Hvala Vam svima na podršci koju nam pružate danas, gotovo jednodušnoj. Hvala i dežurnim kritičarima koji su, kako 2011. tako i danas, poduzimali sve da nas spriječe. Njihova genijalna pitanja, primjerice, zašto se vozi ujutro, poslat ćemo na pravu adresu - poslovođi. Samo vam još jedno želim poručiti - ovo zbrinjavanje građani neće platiti iz svojega džepa niti će platiti proračun. I još nešto, cijena zbrinjavanja je višestruko niža od svih cijena koje su postignute u proteklih nekoliko godina. Tako da se zna - poručio je Čehok.

Označeno u