Tvrtka Pluris bila je pravni sljednik Fima Grupe Foto: VV arhiva

Nakon pet godina zaključen stečajni postupak nad Plurisom

| 28.12.2016. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

Punih pet godina otkako je završio u stečaju, rješenjem varaždinskog Trgovačkog suda ovih je dana zaključen stečajni postupak nad varaždinskom tvrtkom Pluris, pravnim slijednikom Fima grupe.

Prema izvješću stečajnog upravitelja Stanka Makara, obveze su prilikom otvaranja stečaja iznosile 445,4 milijuna kuna, a u završnom se izvješću predlaže visina obveza od 463 milijuna kuna. Početna vrijednost imovine od 50,1 milijuna kuna je na dan 11. studenog ove godine iznosila 14,2 milijuna kuna. Vrijednost dionica i udjela umjesto prvotnih 22,6 milijuna kuna sada iznosi 1,1 milijun kuna (158.694 dionica Vaba banke).

Slijedom toga, stečajna masa Plurisa na dan 11. studenog ove godine iznosi 14,6 milijuna kuna, a sastoji se od dionica Vabe za koje se vodi ovršni postupak, potraživanja od kupaca od 28.000 kuna te potraživanja za pretplatu PDV-a. Preostalih 13 milijuna kuna stečajni je upravitelj predložio rezervirati do okončanja parnice između Plurisa i tvrtke Mali podrumi.

Vjerovnici su na završnom ročištu prihvatili završno izvješće stečajnog upravitelja te prijedlog za zaključenje stečaja. Unatoč tome, stečajni upravitelj će i nakon zaključenja stečaja u ime, a za račun stečajne mase, nastaviti parnične postupke u kojima je Pluris stranka.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci