Nakon konzultacija s vijećnicima HDZ-a, Čehok ipak odgađa glasovanje o nagodbi

MGA/Varaždinske vijesti | 7.6.2019. u 14:05h | Objavljeno u Aktualno

U ponedjeljak se ipak neće glasovati o spornom prijedlogu nagodbe vezano za spor između Grada Varaždina i T&H Investa, a koji je na prošloj sjednici Gradskog vijeća podijelio gradske vijećnike.

Prema riječima gradonačelnika Ivana Čehoka, nakon konzultacija s koalicijskim partnernom, klubom vijećnika HDZ-a i u dogovoru s predsjednikom Gradskog vijeća, zaključili su da će se nagodba skinuti s dnevnog reda tako da se o njoj u ponedjeljak ipak neće glasovati tijekom nastavka 19. sjednice Gradskog vijeća.

- To ne znači da odustajemo nego smo razgovarali i rekli smo da ćemo je vratiti na dnevni red zajedno s prijedlogom rješenja za bale. S obzirom da imamo odluku međustranačkog vijeća da to bude integralno rješenje, tu ćemo točku vratiti kad budemo prvi puta raspravljali i o zbrinjavanju bala - kaže gradonačelnik koji je komentirao izjave čelnika varaždinskog SDP-a Miroslava Markovića i Nevena Bosilja.

Na današnjoj konferenciji za medije SDP-ovi vijećnici su rekli da gradonačelnik želi formirati međustranačko povjerenstvo za bale kako bi mu bilo alibi za donošenje nagodbe kojom želi osigurati svoju bolju poziciju u kaznenom sudskom postupku vezano za Ugovor o zamjeni nekretnina iz 2009. godine između Grada i tadašnjeg VIS-a T7.

- To što SDP tvrdi da želimo prebaciti odgovornost na povjerenstvo nije istina. Riječ je o povjerenstvu za bale koje se treba formirati u skladu s odlukama međustranačkih vijeća od prošle godine da se pokuša naći integralno rješenje za sve sporove. U sklopu toga smo rekli da će se formirati povjerenstvo koje će sudjelovati u pregovorima s ministrom zaštite okoliša, Fondom za zaštitu okoliša i koncesionarem. Ne tražimo nikakav alibi jer će vijeće donijeti odluku na prijedlog gradonačelnika, ali želimo o svemu izvjestiti vijeće kako se ne bi dogodilo ono što se dogodilo za vrijeme Habuša. Oni su šest godina jedno govorili na Vijeću, drugo na Fondu i treće u Ministarstvu. Habuš je cijelo vrijeme tvrdio da će dobiti novac od Fonda za koncesiju, a SDP je govorio da ne može dati Habušu novac, toga se svi sjećaju i mi to želimo izbjeći - kaže gradonačelnik.