Nakon dugo godina uređen okoliš Staroga Grada koji je dobio novu šetnicu, nasade i travnjake

MGA/Varaždinske vijesti | 4.8.2019. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

Šetnica ispred varaždinskog Starog grada, Šetalište Josipa Juraja Strossmayera, u potpunosti je obnovljena u što se u nedjelju uvjerio gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok zajedno s izvoditeljima radova, predstavnicima poduzeća Kontura i Parkovi.

Radovi su obavljeni u sklopu projekta Revitalizacije šetališta, u okviru projekta HICAPS (HIstorical CAstle ParkS) odobrenog u sklopu EU programa Interreg Central Europe u organizaciji Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina. Grad Varaždin sudjeluje u projektu s još sedam europskih gradova, a vrijednost izvedenih radova je oko 500 tisuća kuna. Uređene su prilazne stazice, renoviran je zid te nasadi i travnjaci.

Gradonačelnik Ivan Čehok je pri obilasku Starog grada izjavio:

- Ovaj projekt je važan za povijesni integritet Grada Varaždina i za život stanovnika Grada Varaždina. Intervencija u ovaj prostor nije bilo zbilja jako dugo. Iako je bilo dosta prigovora građana, sada vidite u čemu je bila važnost one denivelacije prostora kod bedema. Sada to izgleda puno bolje nego je izgledalo prije - rekao je gradonačelnik Čehok, te najavio novu rasvjetu i zamolio građane da pripaze te da ne uništavaju novoobnovljeni prostor Starog grada.

Uređenjem Starog grada zadovoljan je bio i direktor Parkova, Alen Runac.

- Slika govori tisuću riječi. Djelatnici Parkova su još jednom pokazali da jako dobro rade svoj posao i nadam se da će to i naši građani prepoznati. I ovom prilikom apeliram na građane da što manje devastiraju javne površine jer imamo s tim velikih problema - upozorio je Runac.

A kvalitetu prilaznih staza Starom gradu provjerilo je i nekoliko osoba koje za kretanje koriste kolica.

Označeno u