"Najvažnije je da u aktualnim aferama i postupcima nema nikoga iz varaždinskog HDZ-a"

| 22.10.2018. u 17:51h | Objavljeno u Aktualno

- Cijelo područje Varaždinske županije doslovno je jedno veliko “gradilište” s investicijama većim od milijardu kuna, dok do kraja godine vraćamo Hrvatsku vojsku tj. bojnu PUMA u Varaždin, a istovremeno se kreće s projektiranjem brzih cesta Varaždin – Ivanec – Krapina i Varaždin – Čakovec te pokrećemo projekt Informatički kampus Varaždin II faza, što je zasigurno najveći projekt u znanstveno-obrazovnoj infrastrukturi. I na tome nećemo stati, za razliku od prethodnika - naglašava Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, koji je nedavno privukao pozornost istupom tijekom rasprave o povjerenju ministru zdravstva kada je ustvrdio da je u zdravstvu posebno vidljiva razlika između aktualne i vlade Zorana Milanovića, kada su resorni ministri za zdravstvo bili SDP-ovci, koji za zdravstvene ustanove u Varaždinskoj županiji nisu napravili „ama baš ništa“, dok se sada ulaže ili će biti uloženo oko pola milijarde kuna.

Pretjeruje li u kritikama rada bivše Vlade, odnosno pohvala ma rada aktualne, kako je ustvrdio Mario Habek, pitamo ga.

- Nimalo. Nisu to nikakva pretjerivanja, već činjenice. Od ukupnih investicija u Varaždinskoj županiji, na zdravstvo otpada značajan dio. Tu su, kao što sam ukazao, do sada realizirane ili u provedbi, odnosno u pripremi investicije vrijedne oko 435 milijuna kuna. U Novom Marofu već je izgrađen objekt za produženo liječenje i palijativnu skrb vrijednosti 51.545.744 kune, a u Varaždinu počinje izgradnja dnevne bolnice u vrijednosti skoro 50 milijuna kuna te objedinjenog hitnog bolničkog prijema u vrijednosti 20 milijuna kuna. Nabavljeni su ili u postupku nabave brojni medicinski aparati i uređaji pa tako i za dijagnosticiranje magnetskom rezonancom vrijednosti osam milijuna kuna, a na bolničkim objektima se kraju provodi projekt energetske učinkovitosti u vrijednosti 83,5 milijuna kuna.

U sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice u pripremi je projekt izgradnje i opremanja nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine, za što je izrađen glavni projekt i započet postupak ishođenja građevinske dozvole, a vrijednost projekta je 83 milijuna kuna. Također, pripremljeni su projekti energetske obnove u vrijednosti od 124 milijuna kuna. U Domu zdravlja Varaždinske županije i Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije provodi se specijalističko usavršavanje doktora medicine, za što je izdvojeno 16.000.000 kuna. Sve te investicije imaju za cilj dostupniju i kvalitetniju zdravstvenu skrb naših građana.

Ipak liječnici odlaze, ali ne i samo oni...

I to je razlog za ulaganja u zdravstvo, ali i druga područja da bi život u našoj zemlji bio onakav kakav treba biti. Velike su investicije, primjerice, i na području cestovne i komunalne infrastrukture. Hrvatske ceste uložile su u Varaždinskoj županije tijekom zadnje dvije godine u izgradnju i održavanje oko 50 milijuna kuna, Hrvatske vode 62 milijuna, HEP oko 60 milijuna itd... Također, tu su i najveći projekti, aglomeracije, njih ukupno sedam, čija je ukupna vrijednost oko milijardu i pol kuna. Započelo se s radovima na aglomeraciji Varaždin u vrijednosti 855 milijuna kuna, a ostale su u pripremi. Također, pred nama je i veliki projekt obrane od poplava vrijednosti 120 milijuna kuna.

Cijeli tekst intervjua pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u