Najtraženiji radnici na proizvodnoj liniji, prodavači i tekstilni radnici Foto: VV arhiva/ilustracija

Najtraženiji radnici na proizvodnoj liniji, prodavači i tekstilni radnici

I.D./Varaždinske vijesti | 11.11.2017. u 11:07h | Objavljeno u Aktualno

Krajem listopada u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Regionalnom uredu Varaždin, evidentirano je 3.768 nezaposlenih osoba. U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 0,2%, a u usporedbi s istim mjesecom 2016. godine, broj nezaposlenih manji je za 1.500 osoba, odnosno 28,5%.

Na području Ispostave Ivanec zabilježeno je pritom 1.030, Ludbreg 378, Novi Marof 394, Cestica 142 i Varaždin 1.824 nezaposlene osobe. Pad nezaposlenosti evidentiran je u ispostavama Varaždin, Ivanec i Ludbreg, dok Novi Marof i Cestica bilježe porast broja nezaposlenih osoba.

hzz-varazdin-1-nezaposlenost-listopad-ispostave.jpg

U istom su razdoblju evidentirane 763 nove nezaposlene osobe. Direktno iz radnog odnosa prijavilo se 438 osoba, 20 osoba iz nekog drugog oblika rada, nakon škole 152, a iz neaktivnosti 153 osobe.

Što se tiče ponude slobodnih radnih mjesta i zapošljavanja, prijavljeno je 1.025 slobodnih radnih mjesta, što je za 21,9% (288 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 5,9% (57 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine.

Prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, broj prijavljenih slobodnih radnih mjesta i u listopadu je bio najveći u prerađivačkoj djelatnosti, a poredak je sljedeći:

hzz-varazdin-2-nezaposlenost-ponuda_radnih_mjesta.jpg

Najtraženija zanimanja tijekom listopada godine bila su radnik/radnica na proizvodnoj liniji, prodavač/prodavačica i tekstilni radnik/tekstilna radnica.

hzz-varazdin-3-nezaposlenost-trazena-zanimanja.jpg

U prerađivačkoj industriji prošli je mjesec ujedno zaposleno najviše radnika. Iz evidencije nezaposlenih osoba RU Varaždin zaposleno je ukupno 425 osoba na temelju radnog odnosa, što je 27,2% manje nego u prethodnom mjesecu i 20,4% manje nego u istom mjesecu prošle godine.

hzz-varazdin-4-nezaposlenost-listopad-zaposleni.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci