O poslu i izazovima govore oni za koje su pacijenti rekli da su najbolji liječnici

D.P., M.P., J.Š., I.D. | 26.12.2016. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno

U varaždinskoj bolnici ima još puno kolegica i kolega koji su zaslužili titulu. Priznanje koje su nam dodijelili pacijenti zadovoljni našim trudom i zalaganjem, ne samo nas, navedenih liječnica i liječnika, nego naših timova, pokazuje da smo na dobrom putu i daje nam smjernice za nastavak – komentirao je otorinolaringolog iz Opće bolnice Varaždin Domagoj Butigan informacije s portala najdoktor.com, prema kojima je on jedan od šestero najboljih liječnika u Varaždinskoj županiji.

Kazao je kako je ključ dobrog odnosa s pacijentom iskren pristup i dobra informiranost pacijenta te dodao kako je posao liječnika stresan kao i svaki drugi.

Naš ima neke specifičnosti. Pun je uspona i padova, no nažalost padovi u našoj struci ponekada znače i gubitak ljudskog života, što je izrazito stresno, pogotovo kada su djeca u pitanju. Najteži dio posla, koji nitko od nas ne voli, su loše vijesti, kakve god da jesu i kome god da ih moramo priopćiti – kazao je doktor Butigan i priznao da misli da je svatko od liječnika ponekad požalio radi odabira ovog posla. Ipak, na kraju dana je uvijek više pozitivnih stvari.

Meni je, a uvjeren sam i svim drugim kolegicama i kolegama, najveće zadovoljstvo kada iz bolnice otpustimo zdravog pacijenta, koji je zadovoljan načinom i ishodom liječenja – zaključuje Butigan.

Uz njega su se na popisu najboljih liječnika iz Varaždinske županije našli još endokrinologinja Dubravka Dvorščak, ginekolozi Hrvoje Brijačak i Borislav Dokuzović, liječnica obiteljske medicine Sanja Škudar-Popović i Vilim Kolarić, voditelj Odjela za pulmologiju pri Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti