Najdoktori iz Varaždinske županije: Najvažniji su požrtvovnost, empatija i stručnost Foto: Krešimir Đurić

Najdoktori iz Varaždinske županije: Najvažniji su požrtvovnost, empatija i stručnost

| 14.12.2018. u 17:09h | Objavljeno u Aktualno

Doktore iz Varaždinske županije, koji su se prema izboru pacijenata na portalu Najdoktor.com našli na listi hrvatskih "najdoktora", danas je u Županijskoj palači primio župan Radimir Čačić.

Od ukupno devetero doktora, današnjem prijemu prisustvovalo je njih šestero: dr. Ivana Risek, dr. Boris Dokuzović, dr. Hrvoje Brijačak i dr. Aleksandar Jukić (ginekolozi), dr. Sanja Škudar-Popović (obiteljska liječnica) i dr. Ljiljana Peharda-Ivić (stomatolog), dok su se zbog obveza ispričali dr. Dubravka Dvoršćak (endokrinolog), dr. Damir Roki (oralni kirurg) i dr. Domagoj Butigan (otorinolaringolog).

Čestitao im je župan Čačić, istaknuvši da je s čak devetero najdoktora Varaždinska županija, u odnosu na broj stanovnika i broj liječnika, vodeća među ostalim županijama.

- Ljudskost, empatija pretvorena u požrtvovnost i visoka razina profesionalnosti doveli su do ovakvih rezultata. Ponosni smo što je ove godine među najboljim doktorima dvoje više nego prošle godine, kao i na činjenicu da su pacijenti izabrali najbolje iz svih sektora, iz primarne i sekundarne zdravstvene zaštite te iz privatnog sektora. U Županiji pokušavamo činiti što možemo, te se ove godine u zdravstvo ulaže koliko nije ulagano zadnjih 50 godina. Pokrenuli smo projekte vrijedne 450 milijuna kuna, ulažemo u objekte i opremu, a dajemo šansu za dodatno obrazovanje liječnika. Međutim, bez kvalitete i iznimne osobnosti naših liječnika ne bismo imali ovakve rezultate. Zato još jednom čestitam svim najdoktorima iz naše županije, kao i svim ostalim najdoktorima u Hrvatskoj - rekao je Čačić.

U ime najdoktora na čestitkama je zahvalila dr. Ivana Risek, pročelnica Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin.

najdoktori_varazdin_prijem_06.JPG

- Zahvaljujem i svim našim, a osobito svojim pacijenticama, na ovom priznanju koje svima nama mnogo znači jer je znak da dobro radimo svoj posao i daje nam poticaj da i dalje tako radimo. Međutim, ovo priznanje ne doživljavam samo kao osobno priznanje, već i kao priznanje svim mojim kolegama, liječnicima i sestrama, koji također kvalitetno rade. Nadam se da će nas iduće godine biti još više na ovoj prestižnoj listi Najdoktora, jer ima mnogo liječnika koji požrtvovno i kvalitetno rade svoj posao - istaknula je dr. Risek, dodavši da je, uz požrtvovnost i znanje, karakteristika najdoktora svakako i volja te želja da se pomogne pacijentu.

Dr. Sanja Škudar-Popović je na prvo mjesto kvaliteta potrebnih da bi se postalo najdoktorom stavila emaptiju za pacijenta.

najdoktori_varazdin_prijem_07.JPG

- Treba saslušati pacijenta, vjerovati mu i, naravno, treba biti stručan. Lijepo je dobiti ovakvo priznanje, jer nam daje poticaj da i dalje tako radimo. Sve je to jednostavno kad volite raditi taj posao. Ja nikad u životu nisam htjela ništa drugo raditi osim medicine, to mi je bila jedina želja i taj rad u komunikaciji s pacijentom mi je bio važan - naglasila je dr. Škudar-Popović.

- Izuzetno mi je drago što sam na listi "najdoktora". Posebno upada u oči da su najdoktorima u našoj županiji ove godine pokriveni svi segmenti zdravstvenog osiguranja, od primarne zdravstvene zaštite preko bolničke specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite pa do nas u privatnom sektoru. Povećanje broja liječnika koji su dobili ovo prestižno priznanje je također pohvala, a nadam se da će nas iduće godine biti i više - istaknuo je dr. Aleksandar Jukić, koji je dodao da uspostavljanje kvalitetnog odnosa s pacijentima zasigurno dijelom ovisi i o individualnom profilu liječnika.

najdoktori_varazdin_prijem_08.JPG

- Ima puno vrlo cijenjenih specijalista koji možda imaju problem, i to zbog nedostatka vremena, dovoljno se socijalizirati i razumjeti pacijenta. Ja uvijek kažem da je najjednostavnije rješenje staviti se u kožu onoga tko nam je s druge strane stola i pokušati dobiti što jasniju i kraću informaciju kako ćemo liječiti i sve ostale potrebne informacije - zaključio je dr. Jukić.

 

najdoktori_varazdin_prijem_01.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_02.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_03.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_04.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_05.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_09.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_10.JPG

najdoktori_varazdin_prijem_11.JPG

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci