Nadvožnjak i dalje opasan?: Apel gradonačelniku nakon vožnje koja je završila prijelomom ključne kosti Foto: Tomislav Kelemen/Krešimir Đurić

Nadvožnjak i dalje opasan?: Apel gradonačelniku nakon vožnje koja je završila prijelomom ključne kosti

MN/TK | 14.7.2020. u 12:00h | Objavljeno u Aktualno

Iako je nadvožnjak kod nogometnog stadiona Varteks doživio remont prošle godine, izgleda da je i dalje nepogodan za sigurno korištenje. Naime, u nedjelju je na njemu teško stradao jedan rekreativni i poluprofesionalni vozač bicikla iz Varaždina Tomislav Kelemen. Kada se spuštao nizbrdo, naišao je na neravninu zbog koje je pretrpio teške ozljede ključne kosti. Njegov apel i javnu objavu pročitajte u cijelosti u nastavku teksta.

"Ponosni sam stanovnik Grada Varaždina koji njegove boje na sportskim natjecanjima brani već desetak godina kao član rekreativnih sportskih klubova BBK Asi i SRD 315.

Prije desetak dana sam, zajedno sa kolegom sugrađaninom Danijelom Horvatom, odvozio 4CC, brevet od 1450 km koji spaja Ilok, Sveti Martin na Muri, Savudriju i Prevlaku, četiri ugla Hrvatske. (https://www.facebook.com/four4cc/?fref=mentions&__tn__=K-R , https://hr-hr.facebook.com/events/1102797893454955/ , https://randonneurs.bksvn.hr/2020/01/28/lrm-1400-km-four-corners-of-croatia-4cc-2020/ ). Nas dvoje smo, uz još 7 Hrvata, bili među 15 ljudi koji su uspješno odvozili tu tešku vožnju unutar zadanog vremenskog limita.

Nažalost, u nedjelju 13. 7. sam pao s bicikla na silaznoj rampi s 'varteksovog' nadvožnjaka u smjeru grada i teško se ozlijedio (https://varazdinska-policija.gov.hr/vijesti/varazdin-ozlijedjen-biciklist-33313/33313 ). Uz štetu na biciklu i opremi u iznosu od minimalno 3000 kn pretrpio sam prijelom desne ključne kosti koja je pukla na 4 mjesta, ozbiljno sam natučen i ogreban po cijeloj desnoj strani tijela. Ozbiljan sam rekreativni biciklist i do sada mi se, u 20000 km vožnje cestovnim biciklom, nije dogodio nijedan pad s bicikla. Uzrok ovom mojem padu (s čime se slažu i policijski službenici jer ne nalaze ni jedan drugi razlog zbog kojeg sam mogao pasti) je neravnina na biciklističkoj stazi navedena u policijskom izvješću.

Uspješno sam operiran u OB Varaždin, ugrađene su mi pločice i šarafi koji fiksiraju slomljenu kost te se nadam da nakon oporavka koji će biti dug i bolan, na meni neće ostati fizičkih posljedica ove nesreće. Za ovu nesreću, ukoliko odlučim ići u sudski spor za utvrđivanje odgovornosti za nesreću s gradom kao vlasnikom prometnice, još ću dobiti kaznu za izazivanje prometne nesreće sa ozlijeđenom osobom u iznosu 2500 kn.

U stanju kakvom jesam, nemam ni volje i snage za to, te je sam ishod sudskog spora mene kao malog čovjeka i Grada neizvjestan.

Cilj ovoga što Vam pišem je da apeliram na Vas da čim prije krenete u sanaciju tih neravnina na biciklističkim stazama na 'varteksovom' nadvožnjaku (nedavno je obnovljen, sve sanacije bi trebale biti obavljene u garantnom roku), prije nego se još netko ne ozlijedi kao ja ili nedo bog još teže od mene."