Nacionalni stožer objavio upute za pojačani nadzor i kažnjavanje kršitelja mjera Foto: VV arhiva / ilustracija

Nacionalni stožer objavio upute za pojačani nadzor i kažnjavanje kršitelja mjera

Varaždinske vijesti | 19.3.2021. u 16:41h | Objavljeno u Aktualno

Nacionalni Stožer civilne zaštite objavio je upute za najavljeno pojačano kažnjavanje kršitelja mjera i za donošenje mjera za pripremu turističke sezone.

Uputa za pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera

U uputi lokalnim stožerima za pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera stoji da su svi stožeri civilne zaštite obvezni organizirati pojačani kontinuirani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera na svom području, pri čemu posebno treba pažnju obratiti na mjesta mogućih nedopuštenih okupljanja te na eventualni nedopušteni rad ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorima.

Napominje se da se gosti mogu usluživati samo na otvorenim terasama, odnosno na prostoru gdje struji zrak, te da usluživanje gostiju na terasama koje su zatvorene staklenim, plastičnim ili drugim pregradama nije dopušteno. Navodi se kako treba pripaziti i na eventualno kršenje ograničenja radnog vremena.

U uputi također stoji kako se području uredi civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite imaju obvezu stupiti u kontakt s policijskim upravama i područnim uredima Državnog inspektorata radi koordiniranja provođenja nadzora mjera.

Stozer Civilne Zastite RH -... by Varazdinske vijesti

Uputa stožerima za mjere za pripremu turističke sezone

U zasebnoj uputi stožerima civilne zaštite za mjere za pripremu turističke sezone stoji da su stožeri obvezni stupiti u kontakt s turističkim zajednicama s njihovog područja te da, ako za to postoji potreba, u suradnji s epidemiolozima Stožeru civilne zaštite predlože privremeno uvođenje nužnih epidemiološkog mjera te da svaki tjedan utorkom do 12 sati dostave podatke o broju turista koji borave na području njihove županije.

Stozer Civilne Zastite RH -... by Varazdinske vijesti