Nacionalni Stožer donio mjere za četiri županije; među njima je i Međimurska

MGA/VV | 28.8.2020. u 19:45h | Objavljeno u Aktualno

Na prijedlog stožera civilne zaštite Brodsko-posavske, Dubrovačko-neretvanske, Međimurske i Zadarske županije, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je četiri odluke, a među njima je i ona koja se odnosi na nama susjednu Međimursku županiju.

Prema priopćenju Međimurske županije, za njihovo je područje Nacionalni stožer danas donio Odluku kojom se reguliraju održavanja manifestacija.

- Prema odluci, Nacionalni stožer je odluku o organizaciji svih događanja prepustio Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije koji će propisati epidemiološke mjere sukladno kojima će biti moguće organizirati i održati planirane događaje u vremenu od 28. kolovoza do 15. rujna 2020. godine. U odluci Nacionalnog stožera stoji kako se priredbe, festivali i druge manifestacije na području Međimurske županije mogu održavati samo uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa koje propiše Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije i dalje će svakodnevno pratiti epidemiološku situaciju u našoj županiji i poštivati preporuke liječničke struke kako bi nastojali zadržati povoljno stanje. Odluka se primjenjuje od 29. kolovoza do 15. rujna 2020. godine - stoji u priopćenju.

Mjere za područje Međimurske županije
Priredbe, festivali i druge manifestacije na području Međimurske županije mogu se održavati samo uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa koje propiše Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Odluka se primjenjuje od 29. kolovoza do 15. rujna. Odluka je u cijelosti dostupna na poveznici.

Označeno u