Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški

Načelnik Goran Kaniški prezentirao mjere koje će poduzeti Općina Gornji Kneginec

| 20.3.2020. u 15:04h | Objavljeno u Aktualno

Općinski načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški objavio je priopćenje vezano uz mjere koje će u narednom razdoblju poduzeti Općina kako bi građanima i poduzetnicima ublažila financijske posljedice nastale pojavom koronavirusa.

 - Općina će u narednom razdoblju razmotriti niz mjera kako bi se pomoglo obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima koji su sukladno odluci Stožera civilne zaštite prisilno morali zatvoriti objekte, odnosno prekinuti poslovanje, te će ih umjesto prolongacije obveza osloboditi plaćanja dijela naknada, pod uvjetom da su do početka zabrane rada zbog koronavirusa redovno ispunjavali svoje obveze.

Isto tako, Općina će i nadalje redovito podmirivati svoj dio mjesečne subvencije za svako dijete s područja općine koje polazi općinski Dječji vrtić Bubamara, a roditelji će biti oslobođeni jednog dijela svojeg učešća za period kad traje preporuka Stožera civilne zaštite da djecu nije poželjno slati u vrtić.

O konkretnim iznosima i provedbi cjelokupnih mjera za pomoć građanima i poduzetnicima Općina će odlučiti kada se stabilizira stanje, odnosno kada bude vidljivo vremensko razdoblje trajanja preventivne zabrane okupljanja i rada pojedinih poslovnih subjekata, te kad se kroz realne pokazatelje uvidi koliki će učinak imati navedena kriza na općinski proračun.

Općina će napraviti sve da građani i poduzetnici koji su pogođeni ovom krizom kroz direktne mjere i poteze osjete općinsku pomoć. Navedeno iziskuje pronalazak financijskih sredstava pa se kreće sa ukidanjem svih rashoda koji u ovom trenutku nisu od nužni.

Kao što su neke jedinice lokalne samouprave već učinile, i u općini Gornji Kneginec prve mjere su otkazivanje održavanja i financiranja manifestacija do kraja rujna ove godine, pa je tako već otkazan festival „Poišči kaj“ koji se trebao održati 24. travnja, neće se održati organizirano obilježavanje 1. svibnja, međunarodnog praznika rada na igralištu „Šumica, te se otkazuje nastup pjevača i postavljanje šatora povodom ovogodišnjeg Dana općine u srpnju ove godine, navodi se u priopćenju načelnika Općine Gornji Kneginec Gorana Kaniškog.