Načelnik bez komentara zbog presumpcije nevinosti i zaštite mogućih žrtvi bludničenja

vv | 13.8.2022. u 09:44h | Objavljeno u Aktualno

Zbog počinjenih kaznenih djela bludne radnje, spolnog uznemiravanja i zlostavljanja na radu,  kao što smo sinoć izvijestili, varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 66-godišnjaka.

Koristeći svoj položaj, kako se tvrdi u optužnici, od lipnja 2018. do srpnja 2020. godine u više je navrata tijekom radnog vremena i na radnom mjestu počinio bludnu radnju nad zaposlenicom (1990.) jedinice lokalne samouprave na području Varaždinske županije u kojoj radi kao čelnik tijela te jedinice lokalne samouprave, a od rujna do studenog prošle godine bi u istom svojstvu spolno uznemiravao drugu zaposlenicu (1986.), kojoj je nadređen, i to tako da joj je narušio zdravlje.

Pod tijelom jedinice lokalne samouprave u prvom se redu misli na načelnika općine i gradonačelnik, odnosno predsjednika općinskog ili gradskog vijeća. Na području Varaždinske županije, međutim, nema (grado)načelnika ili predsjednika vijeća u dobi od 66 godina. No, ima pročelnika pa smo ga nazvali, ali nije htio ništa reći. Stoga smo nazvali i njemu nadređenog, dakle, načelnika, koji nije bio iznenađen pozivom. No i on je bio kratak.

-Nemam komentara slučaja zbog presumpcije nevinosti, kao i zaštite mogućih žrtvi, rekao nam je načelnik.