Načelnici oprečno o Čehokovom prijedlogu

vv | 6.4.2020. u 16:57h | Objavljeno u Aktualno

Za sutra je u Gradu Varaždinu zakazan sastanak o prijedlogu objedinjavanja stožera civilne zaštite više jedinica lokalne samouprave kako bi građani jednostavnije, odnosno bez e-propusnica dolazili do neophodnih odredišta.  

Doznajemo to od Božidara Novoselca, načelnika općine Sračinec.

- Načelno dobra ideja, uz naglasak da se ljudi i dalje pridržavaju osnovnog načela "ostani doma" tj. samo za nužnu relaciju kretanja, kao i da lokalni stožeri djeluju i dalje. No, objedinjen stožer ima smisla, veli Novoselec.

 Marin Bosilj, načelnik Sv. Ilije, drukčijeg je stava o Čehokovom prijedlogu za kojeg, kako naglašava, ne može iščitati konkretni razlog i način postupanja iz onog što je dosada objavljeno.

-Uvođenje propusnica imalo je za cilj smanjiti kretanje stanovništa na što moguću manju razinu, a sve u cilju očuvanja zdravlja stanovnika naših općina i gradova. Ovakvo postupanje bilo bi izigravanje propisanih mjera sa mogućim posljedicama za zdravlje naših sugrađana, kao i naše suodgovornosti za takve postupke, upozorava Bosilj te napominje da je Stožer grada  Varaždina do pred nekoliko dana osporavao izdavanje propusnica za radove u vinogradu, a već ovaj tjedan bi omogućili nesmetano kretanje svih i svakog kroz nekoliko općina i gradova.