Na zagrebačkom Europskom trgu predstavljena ponuda Varaždina i manifestacija Advent u Varaždinu

| 20.10.2022. u 16:15h | Objavljeno u Aktualno

U četvrtak i petak, 20. i 21. listopada, zagrebački Europski trg nakratko postaje „varaždinski“. U organizaciji Varaždinske županije tamo se po treći puta održava manifestacija „Garantirano z Varaždinske županije“ kojoj je cilj promocija cijele varaždinske regije kao turističke destinacije i njezine autohtone ponude zdravih i autentičnih prehrambenih i drugih domaćih proizvoda po kojoj je poznata.

Zagrepčanima, ali i brojnim turistima koji borave u Zagrebu na brojnim štandovima i mini događanjima predstavlja se kulturni, povijesni, turistički i enogastronomski identitet Varaždinske županije. Pedesetak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca posjetiteljima nudi brojne izvorne proizvode varaždinskog kraja uz poseban naglasak na zdrave u autentične namirnice koje je hrvatska gastronomska scena već prepoznala kao iznimno vrijedne.

U sklopu manifestacije „Garantirano z Varaždinske županije“, Zagrepčanima i njihovim gostima predstavlja se i raskošna i raznolika turistička ponuda samog Varaždina, njegove najvažnije i nadaleko poznate kulturno-turističke manifestacije, ali i jedinstvena atmosfera grada koja svake godine privlači sve više posjetitelja, među kojima Zagreb i njegova neposredna okolica čine najvažnije emitivno izletničko tržište.

Grad Varaždin poseban naglasak pritom stavlja na predstojeći Advent u Varaždinu, a na Europskom trgu prolaznike i posjetitelje zabavlja i glazba iz posebno adventski brendirane Glazbene kamperice, uz još nekoliko blagdanskih iznenađenja, od kojih je najveće ono u crvenom odijelu s bijelom bradom.

eyevarazdin_ig1_1.jpg

Varaždin će 25. i 26. studenog biti domaćin najvećeg i najvažnijeg europskog događaja za mlade EYE-a Varaždin!

EYE Varaždin bit će u Areni Varaždin, a tijekom dva dana predviđen je boravak više od 1000 mladih iz cijele Hrvatske i Europe. Varaždinski organizatori mladim će sudionicima ponuditi niz aktivnosti i rasprava, interaktivnih radionica, predstava, kreativnih, zabavnih i poučnih programa vezanih za najinovativnije prakse u zelenoj i digitalnoj tranziciji, aktivno građanstvo, promicanje europskih vrijednosti i politika za mlade na svim relevantnim područjima politike Europske unije.

Osim radioničkog dijela programa na kojem mogu sudjelovati samo prijavljeni, organizatori planiraju i bogat umjetničko-zabavni program na koji su pozvani svi. Organizatori pozivaju varaždinske obitelji – one koje se žele uključiti - da budu domaćini i ponude sudionicima besplatan ležaj/krevet/kauč u svojem domu i pokažu kako izgleda varaždinsko gostoprimstvo. Obrazac za prijavu domaćinstva je dostupan na www.pecetri.com.

EYE Varaždin organiziraju Udruga mladih VUK i P4 uz potporu Europskog parlamenta, a partneri na projektu su i Mreža mladih Hrvatske, Savez izviđača Hrvatske, Grad Varaždin i Turistička zajednica Grada Varaždina.

Galerija slika