Na skupštini Udruge Zeljari prezentirane novosti iz sektora poljoprivrede Foto: Općina Vidovec

Na skupštini Udruge Zeljari prezentirane novosti iz sektora poljoprivrede

Varaždinske vijesti | 24.1.2019. u 12:03h | Objavljeno u Aktualno

Udruga proizvođača povrća i voća "Zeljari" Općine Vidovec održala je jučer redovnu godišnju skupštinu u sklopu koje su održana i edukativna predavanja za članove.

Predavanja su održali pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije Dragutin Vincek, pročelnica Podružnice Varaždin Hrvatske poljoprivredno savjetodavno-šumarske službe Mara Bogović i Lucija Brezarić iz sjemenske kuće Bejo Zaden. Članovima i članicama udruge "Zeljari" prezentirani su mnogi projekti i mjere koje provodi Varaždinska županija u sektoru poljoprivrede, a upoznati su i s novim zakonima o poljoprivredi, primjenama sredstava za zaštitu bilja u sektoru proizvodnje povrća, kao i novostima iz sjemenskog programa Bejo Zaden.

U drugom djelu sjednice skupštine, Udruga "Zeljari" stavila je poseban naglasak na poticanje i sufinanciranje proizvodnje Varaždinskog zelja te dala podršku svim projektima i aktivnostima koje provodi Općina Vidovec i Povjerenstvo za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec.

Predsjednik udruge Zlatko Zagorec zahvalio je svim sponzorima, općinskim udrugama, Općini Vidovec i Varaždinskoj županiji na operativnoj i financijskoj podršci prilikom prošlogodišnje proslave koja je organizirana u povodu priznanja i upisa Varaždinskog zelja u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na nivou Europske unije te 20. godišnjice rada i djelovanja Udruge.

udruga_zeljari_opcina_vidovec_skupstina_1.jpg

udruga_zeljari_opcina_vidovec_skupstina_2.jpg

udruga_zeljari_opcina_vidovec_skupstina_3.jpg