Na prosvjed u Zagreb kreće 900 prosvjetara, autobusi krcati, traži se mjesto više! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Na prosvjed u Zagreb kreće 900 prosvjetara, autobusi krcati, traži se mjesto više!

IHR/Varaždinske vijesti | 24.11.2019. u 18:28h | Objavljeno u Aktualno

Gotovo 900 članova Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i učeničkim domovima Hrvatske. ali i onih koji to nisu sutra ujutro u osam sati, s parkirališta kod varaždinskog groblja kreće na prosvjed koji će se u 12.05 sati održati na središnjem zagrebačkom trgu u Zagrebu pod nazivom "Hrvatska mora bolje".

U Zagreb ide gotovo 700 prosvjetara iz osnovnih škola.

- Imamo 13 autobusa koji su doslovno krcati, a ljudi se i dalje javljaju i traže svoje mjesto u autobusu. Međutim, mjesta više nemamo i morat ću početi odbijati naše kolege - rekla je županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja Julijana Petrina uoči sutrašnjeg odlaska u Zagreb.

I autobusi sa srednjoškolskim djelatnicima iz Varaždinske županije su prepuni.

- U Zagreb ide oko 160 članova Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama - potvrdio nam je županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i učeničkim domovima Zvonimir Lončar.

Prosvjetari kreću u Zagreb sutra u osam sati s parkirališta kod varaždinskog groblja, a pridružit će im se autobus s građanima kojeg su organizirali Damir Šilec, Denis Mladenović i Marijan Dominko.

Označeno u