Na prosvjed na Markov trg u Zagreb stiže 16 autobusa iz cijele Hrvatske, među njima i naši prosvjetari

IHR/Varaždinske vijesti | 8.2.2024. u 16:57h | Objavljeno u Aktualno

Na provjed zaposlenika u sustavu obrazovanja i znanosti, kojeg organiziraju Sindikat Preporod i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja sutra u podne na Markovov trgu u Zagrebu odlaze i prosvjetari iz naše županije. Među njima su i članovi sindikata sa Sveučilišta Sjever.

- Kao podružnica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na Sveučilištu Sjever trudimo se aktivno sudjelovati u sindikalnim aktivnostima. Vjerujemo da će 9. veljače Markov trg u Zagrebu biti pun te će tako i članovi našeg sindikata imati priliku izraziti svoje nezadovoljstvo predloženim koeficijentima - poručila nam je dr. Ivana Grabar, povjerenica sa Sveučilišta Sjever.

Uoči sutrašnjeg prosvjeda u Zagrebu, iz Preporoda poručuju kako su tisuće spremna za Markov trg, a ako im se ne ispune zahtjevi idu u štrajk. Navode kako na prosvjed dolazi 16 autobusa iz cijele Hrvatske.

- Ovoga puta nikoga nije trebalo vući za rukav nego se traži mjesto više u autobusu za ovaj prosvjed. Tisuće i tisuće ljudi će se odazvati - naveo je Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod.

Kako je objavljeno na njihovim internet stranicama, nezadovoljni nisu samo učitelji i nastavnici. Bolje uvjete traže i spremačice, kuhari, domari i drugo nenastavno osoblje. Ne žele biti radnici drugog reda i traže da im se koeficijenti barem izjednače s onima koje imaju njihovi kolege u drugim službama.