Na pragu spuštanja krivulje?: Donijeta odluka opuštanja pravila za vozače kamiona

| 26.3.2020. u 16:29h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je počeo val većeg broja zaraza od korone virusa, Nacionalni stožer civilne zaštite je do sada uglavnom pooštravao mjere za vrijeme ove epidemije koronom virusa, a ministar Davor Božinović je danas najavio da vozači kamiona u međunarodnom transportu ne moraju više iću karantenu već mogu biti u kućnoj samoizolaciji.

 - S obzirom da je prvi udar, recimo to tako, prošao, mi smo odlučili liberalizirati taj postupak vezan za strane i hrvatske državljane koji voze za hrvatskog poslodavaca u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući sve mjere samoizolacije. Ukoliko primijete bilo kakve simptome zarazom Covid 19, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene određene od strane Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 između dvije vožnje, utovara ili istovara, oni su dužni to vrijeme provesti u kabini za vozače parkirališta poslodavca - rekao je Božinović.

I ne samo to, već je najavio da će se večeras razmisliti i o otvaranju specijaliziranih trgovina unutar tržnica, kao i liberalizaciju nekih drugih mjera, ali još jednom pozvao sve trgovce da se pridržavaju mjera opreza.