Na Jarun pala neidentificirana letjelica, neki mislili da je opet potres

vv | 11.3.2022. u 06:18h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Mislio sam da je opet potres.. Učinilo mi se da je grmljavina….Zvuk je bio nalik avionu i onda veliki prasak, udar, kao da nešto pada. Zatresla se zgrada. Užasan osjećaj,

To su tek neki od brojnih komentara građana Zagreba i studenata, osobito onih koji žive blizu ili u Studentskom domu na Savi, među kojima su oni koji su na studij došli iz Varaždinske i drugih županija. Tu je noćas oko 23 sata odjeknula snažna eksplozija, nakon koje su pronađeni dijelovi  neidentificirane letjelice, među kojima su i dva padobrane te brojni metalni dijelovi, koji su oštetili automobile i napravili udubljenja u zemlji.  

Oko 2 sata policija je ogradila šire područje oko Jaruna,  a onda je stigla i vojna policija. Dok se čeka službeno objašnjenje što se točno dogodilo, pojavila se informacija da bi neidentificirana letjelica mogla biti dron Tupoljev TU 141, kojeg je koristila ruska vojska 70-ih i 80-ih godina, ali i Ukrajinci koji su ih modernizirali nakon 2014. godine, odnosno ruskog zauzimanja Krima. Ako je uistinu tako, pitanje je odakle je i kako došla, a da se to nije ni primjetilo.