Na Franjevačkom trgu održana akcija povodom Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva

VV | 17.3.2023. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković danas je podržao javnozdravstvenu akciju, koja se održala na Franjevačkom trgu, povodom obilježavanja Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva.

Organizatori obilježavanja su Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, ILCO društvo Varaždin i Savjet za zdravlje Varaždinske županije uz sudjelovanje Medicinske škole Varaždin i patronažne službe Doma zdravlja Varaždin. 

Tijekom akcije građanima je ponuđeno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, prezentirano im je testiranje na okultno krvarenje u stolici te su dobili savjete o zdravoj prehrani i zdravom načinu života.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković ovom je prilikom istaknuo kako je važno zajedničkim akcijama podizati svijest građanima o prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva te pružiti podršku oboljelima.

„Preventivnim pregledima mogu se i spriječiti i zaustaviti ovako teške bolesti, zato treba voditi brigu o svojem zdravlju, posebice naši građani u ciljanim dobnim skupinama između 50. i 74. godine. Pozivam sve naše sugrađane da se odazovu pozivu na preventivni pregled, ne košta ih ništa, a može značiti život.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika.  

Galerija slika