O produljenju ugovora prim. Stareu: "Gdje god su Čačićevi klimavci, neće ići kako su zamislili"

IHR/Varaždinske vijesti | 5.10.2023. u 13:25h | Objavljeno u Aktualno

- Župane, kakav je vaš stav o radu liječnika nakon navršene 70 godine života i koje tijelo u Varaždinskoj županiji takvu odluku sve donosi:, Upravno vijeće, vi kao župan, nadležni Upravni odjel ili Skupština i kojim se kriterijimarukovodite pri tome? - zanimalo je SDP-ovog vijećnika Željka Šprema na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine.

Na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća OB Varaždin, kao što se može vidjeti iz javno objavljenog dnevnog reda, donesena je Odluka o potrebi produljenja Ugovora o radu nakon navršenih 65 godina života za prim. dr. sc. Ranka Starea, dr. med, koji je proveo je gotovo pola stoljeća u varaždinskoj bolnici i još je uvijek aktivan. Njegov dugogodišnji rad i doprinos u zdravstvu prepoznala je i Varaždinska županija te je poznatom varaždinskom liječniku ove godine, na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Varaždinske županije dodijeljena nagrada za životno djelo. .

- Ta odluka je u nadležnosti Upravnog vijeća OB Varaždin unutar zakonskih okvira, odnosno oni predlažu, a konačnu odluku donosi ministar. Ali, kad ste već to spomenuli, mogli ste ići do kraja. Znači, htjeli ste pitati zbog čega se jednom liječniku u OB Varaždin produžio ugovor, jel' tako? E sad ja pitam vas: ako je Županijska skupština, odnosno vi, županijski vijećnici. odlučili nagraditi najvećom nagradom tog istog liječnika, koji argument imaju tamo neki Čačićevi klimavci koji sad skupljaju peticije da budu protiv te Odluke? Vi ste tog liječnika nagradili, ne ja. Vi ste digli ruke za odluku o nagrađivanju, jer ta je odluka na Županijskoj skupštini donesena jednoglasno. Uglavnom, budite sigurni, bez obzira gdje se ti Čačićevi klimavci nalazili, u bolnici, Domu zdravlja ili Hitnoj, to neće prolaziti kako su si oni zamislili - poručio je župan Anđelko Stričak.