Natalija Martinčević i Mathieu Mori Foto: Varaždinska županija

N. Martinčević u Odboru za izbore AER-a, najveće međuregionalne organizacije u Europi

Varaždinske vijesti | 11.6.2018. u 09:27h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija dobiva sve značajniju ulogu u Skupštini europskih regija (AER), najvećoj međuregionalnoj organizaciji koja okuplja 142 regije iz 35 europskih zemalja, od Švedske i Norveške, preko Francuske, Italije i Portugala pa do Rusije, Rumunjske i Hrvatske.

Posebna savjetnica Natalija Martinčević je potvrđena u Odbor za izbore Skupštine europskih regija za 2019. godinu, i to kao jedna od četiri člana, a zajedno s njom u Odbor su izabrani još predstavnici regija iz Velike Britanije, Norveške i Švedske.

To je novo priznanje nakon što je župan Radimir Čačić prošli mjesec na Općoj skupštini u norveškom Lillehammeru potvrđen za predsjednika Izvršnog odbora AER-a, najvišeg upravljačkog tijela te organizacije, dok je u ožujku u Aradu u Rumunjskoj izabran za predsjednika Odbora za kulturu, obrazovanje i mlade, jednog od ukupno tri odbora AER-a.

Natalija Martinčević sada je postala članica važnog Odbora, čija je zadaća provođenje izbora u Općoj skupštini, kao i izbora u sva tri odbora, u Odboru za kulturu, obrazovanje i mlade, Odboru za gospodarstvo i regionalni razvoj te Odboru za socijalnu politiku i javno zdravstvo.

Odlična suradnja sa Skupštinom europskih regija nastavljena je i u srijedu, 6. lipnja, kada je upravo Varaždinska županija bila domaćin i suorganizator njihovog Seminara o mogućnostima o financiranja hrvatskih županija iz EU fondova. Time je potvrđeno da u najvećoj međuregionalnoj organizaciji u Europi Varaždinsku županiju smatraju pouzdanim partnerom u komunikaciji između AER-a i zastupanja interesa hrvatskih županija.

Uoči seminara, prijem za glavnog tajnika AER-a Mathieua Morija u Županijskoj palači priredili su Natalija Martinčević i zamjenik župana Robert Vugrin.