Muslimani u Varaždinu obilježavaju Ramazanski bajram: "Izađimo nakon ove pandemije pozitivnog duha" Foto: Ilustracija

Muslimani u Varaždinu obilježavaju Ramazanski bajram: "Izađimo nakon ove pandemije pozitivnog duha"

VV | 24.5.2020. u 07:45h | Objavljeno u Aktualno

Danas, muslimani diljem svijeta obilježavaju Ramazanski bajram, pa tako i u Varaždinu, gdje su se vjernici islamske vjeroispovijesti iz ovih krajeva u ranim jutarnjim satima prije izlaska sunca uputili prema Medžlisu Islamske zajednice Varaždin radi zajedničkog obavljanja jutarnje molitve, uz poštivanje svih preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

- Mjesec ramazan kojeg ispraćamo je u svojoj suštini mjesec u kojem mi vjernici kroz svakodnevni post, izdvajanje sadake i zekata (milostinje), pomaganjem potrebitima, obavljanjem dnevnih molitvi i drugih vidova bogoslužja stremimo ka Božjoj milosti i iščekujemo Njegovu nagradu za to. Pored posta koji je najbolja samodisciplina uma, duše i tijela, kao i pored drugih navedenih vidova bogoslužja, muslimani se u ovome mjesecu i inače trude izolirati radi promišljanja o Bogu, i samospoznaje, a zasigurno da je novonastala situacija s koronavirusom bila prilog tome da ovaj mjesec maksimalno iskoristimo za promjenu nas na bolje, ali i našeg društva u cjelini. Stoga, ako više ništa neće biti isto nakon ove pandemije, kao što to često možemo čuti, potrudimo se da iz ove situacije izađemo pozitivnog duha i uz širenje i njegovanje svih islamskih vrijednosti kojima nas naša vjera uči - istaknuo je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Varaždin Idriz ef. Hasanović.

Dodao je kako je bajram dan sreće i veselja, dan obiteljskog druženja i okupljanja.

- Podijelimo tu radost sa svima onima kojima je na današnji dan ta sreća uskraćena. Uz molbu Svevišnjem da primi naš trud i sva naša dobra djela koja činismo u proteklom mjesecu ramazanu. Sretan i blagoslovljen bajram - poručio je.

Označeno u