Muke s platformom: "Probala sam naručiti pacijente iz Zagreba, dobili su termin - u Varaždinu" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Muke s platformom: "Probala sam naručiti pacijente iz Zagreba, dobili su termin - u Varaždinu"

VV | 17.4.2021. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno

- Probala sam naručiliti nekoliko pacijenata preko platvorme Cijepise i termin koji mi se nudi za ljude iz Zagreba je u Varaždinu. To nam stvara velike probleme - otkrila je obiteljska liječnica Mirela Marković za dnevnik Nove TV.

Upozorila je kako se u sustavu ne može vidjeti tko od pacijenata bise možda trebao ranije cijepiti.

- Mogu reći da je naručivanje u dio platforme koji se zove "ainteresirani za cijepljenje"' jako dobro funkcionira i na dnevnoj bazi tu možemo upisati naše pacijente. Ovaj dio s prefiksom e- baš i ne štima - kaže obiteljska liječnica i dodaje kako nije bitno tko je platformu radio, ali da je obiteljskim liječnicima bitno da ih se pitalo o izradi.

U Ministarstvu zdravstva kažu da poslove oko platforme obavljaju tvrtke Cuspis, Ericsson Nikola Tesla te In2, ali se i dalje ne zna tko je radio - sporni dio.

Dok iz Cuspisa tvrde da su za posao na platformi Cijepise.zdravlje.hr dobili nešto manje od 200.000 kuna, iz Ericcsona i In2 tvrde da posao oko aplikacije – uopće nisu radili.

- Ministarstvo zdravstva pak u priopćenju spominje adaptivne sate u prijašnjim ugovorima temeljem kojih je aplikacija napravljena. Međutim, iz Ericssona i In2 odgovaraju da su adaptirali tek postojeće sustave poput e-naručivanja i e-listečekanja, ali tvrde da nisu radili spornu aplikaciju. U prijevodu, kada se netko cijepi to je ažurirano s drugim aplikacijama u sklopu nacionalnog informatičkog sustava, takozvanog CEZIH-a, na kojoj su radile ove dvije spomenute tvrtke. Ali samu platformu Cijepise spomenute tvrtke tvrde nisu radile - objavila je Nova TV.

Označeno u