"Možemo!" izrazio podršku nezavisnoj političkoj platformi “Budimo grad” Foto: Ilustracija "Budimo grad"

"Možemo!" izrazio podršku nezavisnoj političkoj platformi “Budimo grad”

VV | 20.3.2021. u 17:05h | Objavljeno u Aktualno

Politička platforma “Možemo!“ i njeni saborski zastupnici Sandra Benčić i Vilim Matula danas su u Varaždinu izrazili svoju podršku nezavisnoj političkoj platformi "Budimo grad“.

- Naše platforme imaju sličan put. Započeli smo kao građanski aktivistički pokreti koji su upozoravali na koruptivne, štetne i sumnjive poslove dva gradonačelnika koji su postali sinonim za korupciju i bezakonje. S vremenom smo prerasli u politički pokret koji se bori za drugačiju Hrvatsku, za pošteno i pravedno društvo. Upravo zbog toga smo izuzetno sretni i ponosni što su predstavnici "Možemo!" došli u Varaždin pružiti nam podršku u našoj zajedničkoj borbi - istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare "Budimo grad".

Prilikom posjete, Sandra Benčić i Vilim Matula, zajedno sa članovima platforme "Budimo grad“ obišli u lokacije baliranog otpada i VTC centra - ekocid i urbicid koji građane svakodnevno podsjećaju na posljedice desteljeća nestručnog i koruptivnog upravljanja gradom.

- Ova potpora je važna i prirodna jer obje političke opcije imaju iste ciljeve: transparentnost, participativnost, odgovornost i uključivost struke i građana u odlučivanju - istaknula je kandidatkinja za gradonačelnicu “Budimo grad“ Dubravka Novak.

Sandra Benčić istaknula je kako su politički DNA “Možemo!“i “Budimo grad“ isti – proizašli iz građanske borbe protiv gradskih uprava koje u spregi sa kriminalnim miljeom rade protiv javnog interesa. Vili Matula usporedio je Bandićevu koaliciju sa HDZ-om u Zagrebu sa Čehokovom koalicijom sa HDZ-om u Varaždinu, te pozvao Varaždinke i Varaždince da se probude i budu grad!

Označeno u