Može li se Kućanska rampa uvrstiti u projekt Lepoglavske spojnice: "Stav HŽ-a je da će Grad to sam riješiti" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Može li se Kućanska rampa uvrstiti u projekt Lepoglavske spojnice: "Stav HŽ-a je da će Grad to sam riješiti"

IHR/Varaždinske vijesti | 20.5.2022. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Problem Kućanske rampe ni ovog puta nije zaobišao Županijsku skupštinu. Ovog puta HDZ-ovog županijskog vijećnika Tina Juraka zanimalo je li moguće taj projekt uvrstiti u projekt Lepoglavske spojnice.

Župan Anđelko Stričak rekao je kako je dosad više puta razgovarao s upravom HŽ infrastruktura po tom pitanju.

- U početku su bili u čudu jer prijašnji župan o tome uopće nije vodio brigu, tu investiciju nije nigdje spominjao. Službeno sam zatražio od HŽ infrastrukture da se očituju po tom pitanju, odnosno o dva projekta. Jedan se odnosi na izgradnju same Kućanske rampe, a drugi da se u poduzetničkoj zoni Brezje izgradi intermodalni terminal,za utovar i istovar tereta. Što se tiče Kućanske rampe, odgovor iz HŽ je bio da je 28. listopada 2019. godine usuglašeno konačno tehničko rješenje projekta te je u sklopu idejnog rješenja rekonstrukcije kolodvora predviđen navedeni nadvožnjak kao već realizirani projekt i nije planiran u okviru projekta Lepoglavska spojka. Znači, s obzirom da prije nije bilo potpore Županije da se ta investicija realizira, a u razgovoru s Gradom Varaždinom koji je pokrenuo izgradnju, odnosno pripremu za realizaciju tog projekta, stav HŽ-a je da će Grad to sam riješiti. Ako postoji potreba, možemo opet organizirati novi set razgovora s HŽ infrastrukturom da vidimo jesu li spremni da se taj problem napokon riješi. Što se tiče intermodalnog terminala, navode da su se u okviru njihovih mogućnosti spremni uključiti, ako se procijeni da je potreba gospodarstvenika za tim terminalom, a sve u cilju da se rastereti promet u centru Varaždina – rekao je župan Stričak.