Most Varaždinske županije na predaji potpisa: Ovo je mali korak na putu ka velikoj pobjedi

VV | 24.1.2022. u 15:42h | Objavljeno u Aktualno

- 82 kutije potpisa podrške građana Hrvatske za raspisivanje referenduma o ukidanju nepotrebnih, štetnih, segregacijskih potvrda te kompromitiranog parapolitičkog stožera. Ponosni smo što su ovdje i potpisi iz Varaždina, Ludbrega, N.Marofa, Ivanca do Čakovca, Preloga, Kotoribe.. Varaždinska i Međimurska županija zajedno su prikupile preko 25.000 potpisa! - objavio je slavodobitno Denis Mladenović, predstavnik Mosta za Varaždinsku županiju nakon što su danas predali sakupljene potpise građana za održavanje nacionalnog referenduma za promjenu Ustava RH i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Cilj je da se efektivno ukine Stožer civilne zaštite, za koji smatraju da vrši diktaturu nad stanovnicima RH.

- Hvala još jednom svima koji su se danima smrzavali na štandovima, vjerovali smo u čudo i ostvarilo ga je preko 410.000 građana.  Smatram da je Plenkoviću najpametnije da odmah ukine potvrde i da ne čeka referendum. Svjedoci smo svakodnevnog bunta i nezadovoljstva ljudi diljem svijeta koji traže ukidanje potvrda i slobodu izbora pri cijepljenju. Prije 2 dana, pola milijuna u Bruxellesu na ulici pokazalo je što misli o ovoj diktaturi. Hrvatski narod jedini je u EU prerastao prosvjede i na legitiman način ovim zajedništvom pokazao snagu u borbi protiv loših odluka, nametnutih besmislenih mjera, jednoumlja i diktature u kojoj su se pojedinci bezobrazno obogatili preko leđa građana, a politika si opet dala za pravo da se stavi iznad struke. Ovo je mali korak na putu ka velikoj pobjedi - stoji u nastavku objave na Facebook profilu Denisa Mladenovića.

Zahtjev za raspisivanje referenduma upućuje se Odboru za Ustav i poslovnik koji će donijeti zaključak o kojem će se raspraviti na plenarnoj sjednici sabora i nakon toga će se zatražiti od vlade da provjeri ima li organizator dovoljan broj potpisa kako bi se mogao raspisati referendum.